Hollande Rusya’yı uyardı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'nin operasyonları yüzünden Türkiye ile Rusya arasında gerçek bir savaş riski olduğunu söyledi.

20 Şubat 2016 Cumartesi 10:12
Hollande Rusya’yı uyardı






 

Hollande Rusya’yı uyardı

Fransa Cumhurbaşkanı  François Hollande, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'nin operasyonları yüzünden Türkiye ile Rusya arasında gerçek bir savaş riski olduğunu söyledi.

Bir yayın kuruluşuna demeç veren Fransa Cumhurbaşkanı François Hollandeu

 bu risk yüzünden, Birleşmiş Milletler güvenlik Konseyi'nin şu anda toplantıda olduğunu belirterek, Suriye'nin kuzeyinde uçakların aynı insanları bombalaması yüzünden bunun "direkt" bir savaş değil, endirekt bir savaş olacağını belirtti.

Olayların tırmandırılmaması ve derhal siyasi bir çözüm bulunması için çok ciddi bir çağrı yaptığını söyleyen François Hollande, Türklerin "olmamaları" gereken bir yerde müdahale etmemeleri, Rusların ise "terörizm ile mücadele" adı altında Başer El Esad rejimini korumamaları gerektiğini ifade etti.

 

Rusya'nın tek taraflı olarak Esad rejimini savunarak bu işin altından kalkamayacağını açıklayan François Hollande, "çözümde Rusya'yı kenara bırakmak istemiyorum ama hem çözüm bulmak için masaya oturmak hem de sivilleri bombalamaya devam etmek kabul edilemez” dedi.

Son Güncelleme: 20.02.2016 10:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.