İsrail 8 bin askerle Gazze‘ye karadan girdi

İsrail ordu birlikleri Türkiye saatiyle 22.00'den itibaren Gazze'ye kara harekatı başlattı. 8 bin asker Gazze'ye girdi.

17 Temmuz 2014 Perşembe 21:24
İsrail 8 bin askerle Gazze‘ye karadan girdi






İsrail 8 bin askerle‘den Gazze‘ye karadan girdi

Ateşkes görüşmelerinden sonuç çıkmadı. İsrail yönetimi kara harekatının resmen başladığını ve Gazze sınır bölgesindeki tüm vatandaşlarının sığınaklara girmesini istedi. İşte son detaylar..
İsrail 8 bin askerle Gazze'ye girdi. Gazze karadan, havadan ve denizden ağır bombardıman altında. Karadan ağır topçu atışının ardından 8 bin kişilik askeri birlik zırhlı araçlar eşliğinde Gazze'ye girdi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, orduya kara herakatı için emir verdi. İsrail saat 22.00'de de Gazze'nin güney sınırındaki vatandaşlarına sığınaklara girmeleri için çağrı yaptı. Saat 22.45 sularında da Gazze'ye yönelik, karadan, havadan ve denizden ağır bombardıman başladı.

Bombardımanla beraber 8 bin asker de tanklar eşliğinde kuzey ve doğudan Gazze'ye girdi.

Al Jazeera'nin görüştüğü Gazze'deki görgü tanıkları özellikle denizden çok yoğun bombardıman altında olduklarını, İsrail askerlerine Hamas'a bağlı Kassam Tugayları'nın karşılık verdiğini kaydetti.

Gazze’nin doğusunda bulunan Şucaiye mahallesi en fazla bombalanan bölgelerden biri. Görgü tanıkları onlarca evin isabet aldığını belirtti. Ambulanslar yaralılara ulaşamıyor.

İsrail ordusu Filistinlilerin evlerini terk etmelerini istedi. Netanyahu, kara harekatının amacının Gazze'yle Mısır arasındaki yeraltı tünellerini yıkmak olduğunu açıkladı.

HAMAS: İSRAİL BEDELİNİ ÖDEYECEK

Kara haretının başlamasından kısa süre sonra açıklama yapan Hamas, İsrail'e bu saldırının bedelini ödeteceklerini bildirdi. Hamas Sözcüsü Fevzi Barhum, İsrail'in operasyonunun 'ahmakça' olduğunu belirterek bunun 'korkunç bir bedeli' olacağını kaydetti.Hamas İsrail topraklarına dört adet füze ateşlendiğini de açıkladı.

TÜRKİYE KAYGILI
Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye kara harekatı başlatmasından kaygı duyulduğunu açıkladı. Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, hafta başında planlandığı gibi cuma akşam saatlerinde İstanbul'a gelecek; Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüşecek.

ATEŞKES BİTTİ, SALDIRILAR BAŞLADI
BM'nin önerdiği "5 saatlik ateşkes" anlaşmasının saat 15:00'te sona ermesinin ardından İsrail savaş uçakları, Gazze ve Beyt Lahya beldesindeki tarım arazilerine saldırı düzenledi.

Beyt Hanun’da iki Filistinli hayatını kaybetti. Han Yunus bölgesinde ise Filistinlilere ait bir eve topçu bataryaları tarafından vuruldu. Saldırıda bir kız çocuğu hayatını kaybetti.

İsrail’in 7 Temmuz’dan bu yana Gazze’ye gerçekleştirdiği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı da 240'a çıktı.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları da Gazze'ye sınır olan Yahudi yerleşim birimlerine havan topu saldırısı düzenlediğini duyurdu.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.