İsrail askerlerine Castro'dan çok sert tepki

Son iki yıldır suskunluğunu koruyan Küba Devrimi'nin efsane ismi Fidel Castro'dan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına sert tepki

19 Temmuz 2014 Cumartesi 15:25
İsrail askerlerine Castro'dan çok sert tepki






İsrail askerlerine Castro'dan çok sert tepki

Uzun sürnedir suskunluğunu koruyan, iki yıldır basının karşısına Putin ziyareti ile çıkan Küba Devrimi'nin efsane ismi Fidel Castro, İsrail'in Gazze saldırılarını sert bir dille eleştirdi. Küba'nın efsane ismi Fidel Castro, yazdığı makalede İsrail'in Gazze harekatıyla ilgili çok sert ifadeler kullandı. Castro, İsrailli askerler için "İsrail'in çalışkan gençlerini şimdi şerefsiz ölümle yüz yüze bırakıyorlar" dedi.

Castro, ''Yüzsüz Provokasyon'' başlıklı makalesinde Rusya-Ukrayna sınırında düşürülen Malezya uçağının "muhteşem bir provokasyon" olduğunu söylerken İsrail'in Gazze'ye askeri müdahalesine de değindi. Filistin halkıyla birlik içinde olduğunu belirten Castro, İsrailli askerler için "İsrail'in çalışkan gençlerini şimdi şerefsiz ölümle yüzyüze bırakıyorlar" ifadelerini kullandı.

Castro, İsrail Ordusu'nu Hitlerin ordularına benzetirken, Filistin'in İsrail'e karşı mücadelesini 2. Dünya Savaşı sırasında Sovyetler Birliği Ordusu'nun Almanya'ya karşı yaptığı Stalingrad savunmasına benzetti. Castro, "Filistinliler Stalingrad'ı savunanlar gibidir" ifadesini kullandı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.