İsrail ateşkesi uzattı, Hamas saldırıya 'Devam' dedi

BM ve ABD'nin devreye girmesiyle önce 12, ardından 4 saat ateşkesi ilan eden İsrail, süreyi insani nedenlerle 24 saate çıkardı

26 Temmuz 2014 Cumartesi 23:39
İsrail ateşkesi uzattı, Hamas saldırıya 'Devam' dedi






Gazze'de son durum, İsrail - Hamas savaşı, İsrail ateşkesi uzattı, Hamas saldırıya 'Devam' dedi
İsrail, dün gece yarısı sona eren insani ateşkesi tek taraflı olarak 24 saat uzattı. Şartlarını ortaya koyan Hamas ise bu girişimi reddetti. İsrail Güvenlik Kabinesi, Birleşmiş Milletler’in talebi üzerine Gazze'de ateşkesi tek taraflı olarak 24 saat uzattığını duyurdu.

Ateşkesin pazar günü gece yarısına kadar süreceği belirtilirken, Hamas'ın ateşkesi ihlali halinde karşılık verileceği vurgulandı.

İsrail'in yeni ilan ettiği 24 saatlik ateşkese Hamas'tan yanıt gecikmedi. Gazze'ye yönelik ablukanın kalkması şartıyla kalıcı bir ateşkes istediğini daha önce ilan eden Hamas, 24 saatlik yeni uzatma kararını reddettiğini duyurdu. 12 saatliğine ilan edilen ve dün akşam TSİ 20.0’de dolan ateşkesin ardından, İsrail tarafından 4 saatlik ek ateşkes ilan edilmişti. Ancak Gazze'ye yönelik ablukanın kalkması şartıyla kalıcı bir ateşkes istediğini belirten Hamas, bu teklifi reddettiğini açıklamıştı.

Hamas'ın askeri kanadı İzeddin el-Kassam Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada da, Nahal Oz askeri bölgesininin 107 tipi 5 roketle bombaladığı, Tel Aviv'e de M75 tipi 2 roketin ve Aşkelon'a da 5 Grad füzesi atıldığı aktarılmıştı.

İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman da resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Hamas'ın ateşkesi ihlal ettiğini belirtmiş, ordu sözcüsü Avihai Adraei de, Gazze'den İsrail'e 3 havan topu atıldığını kaydetmişti.

İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana 'Koruyucu Hat' adıyla başlattığı saldırılarda hayatını kaybedenleri sayısı bin 46 yaralı sayısı ise 5 bin 900 olarak açıklanmıştı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.