İsrail Filistin arasında resmen savaş başladı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne karşı başlattığı askeri operasyonun kara harekatını da kapsadığı belirtildi.

08 Temmuz 2014 Salı 08:28
İsrail Filistin arasında resmen savaş başladı






İsrail Filistin arasında resmen savaş başladı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne karşı başlattığı  operasyonun kara harekatını da kapsadığı belirtildi. İsrail ordu sözcüsü Avihai Aderaa Twitter'da yaptığı açıklamada,  "İsrail askerleri Gazze Şeridi sınırında kara kuvvetlerini yoğunlaştırdı çünkü  operasyon kara harekatını da içeriyor. Yedek birliklerin çağrılması hazırlıkları  tamamlandı" ifadelerini kullandı.
 
İsrail ordusunun, operasyonu gelişmelere göre aşamalı olarak dozu  yükseltilecek şekilde planladığını kaydeden Aderaa, Hamas'ın ciddi bir çıkmazda  olduğunu ve tehditlerinin içinde bulunduğu durumdan kaynaklandığını ileri sürdü.
 

Aderaa, hava ve deniz kuvvetlerinin müşterek yürüttüğü operasyonda  gece Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerinde 50 hedefe hava saldırısı düzenlendiği  bilgisini verdi. Aderaa, vurulan hedefler arasında Hamas üyelerinin evleri, alt  yapı ve bazı askeri noktalar olduğunu belirtti.
 
İsrail'in Gazze'ye dün başlattığı operasyonda aralarında çocukların da  bulunduğu 22 kişi yaralanmıştı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.