İsrail: Filistinli gencin katillerini bulacağız

Filistinli Ebu Hudayr'ın öldürülmesinin ardından İsrail, 'Katillerini bulacağız' açıklamasını yaptı.

07 Temmuz 2014 Pazartesi 08:29
İsrail: Filistinli gencin katillerini bulacağız






İsrail: Filistinli gencin katillerini bulacağız
İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, 17 yaşındaki Filistinli Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr'ı öldürenlere "terörist" olarak muamele edilmesi gerektiğini belirtti.
 
Sosyal paylaşım sitesi hesabında Filistinli Ebu Hudayr'ın yakılarak öldürülmesine ilişkin değerlendirmede bulunan Yalon, "Genç Muhammed Ebu Hudayr'ın acımasızca öldürülmesinden utanç duyuyorum ve dehşete kapıldım. Alçak katiller Yahudi halkını ve değerlerini temsil etmiyorlar. Onlara terörist gibi muamele etmek gerekir" ifadelerini kullandı.
 
Yalon, "bu eylemleri gerçekleştirenlere karşı savaş açılması gerektiğini" belirtti.

 
İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres de, olaya ilişkin, ''Eğer suçu Yahudiler işlediyse diğer suçlular gibi yargı önüne çıkacaklar, ayrıcalık yapılmayacak” ifadesini kullanmıştı.
 
Başbakan Binyamin Netanyahu ise, Filistin yönetimine, geçen hafta öldürülen 3 Yahudi yerleşimcinin katillerinin bulunması için elinden geleni yapma çağrısında bulunmuş,  Ebu Hudayr'ın ailesine de başsağlığı dilemişti. Netanyahu, "Ben, bu korkunç suçun faillerinin güçlü bir şekilde kınanması gerektiğini söyledim. Bu korkunç suçun faillerinin yasanın tüm ağırlığıyla yüzleşeceklerini söyledim." ifadelerini kullanmıştı.
 
Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da, Doğu Kudüs’teki Şuafat beldesinde sabah namazı için gittiği caminin önünden kaçırılmasının ardından ölü bulunmuştu. Filistinli yetkililer, ilk otopsi sonuçlarının, Ebu Hudayr’ın diri diri yakılarak öldürüldüğü yönünde olduğunu açıklamıştı. İsrail ise otopsi sonuçlarını henüz açıklamazken, olayla ilgili bugün 6 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.