İsrail, kara birliklerini Gazze'den çekiyor mu?

Gazze'de çatışmalar sürerken İsrail Kara birliklerinin çekildiği iddia ediliyor. İsrail basınında yer alan haber henüz doğrulanmadı

02 Ağustos 2014 Cumartesi 17:26
İsrail, kara birliklerini Gazze'den çekiyor mu?






İsrail, kara birliklerini Gazze'den çekiyor mu?

Gazze'de son durum, İsrail - Hamas savaşı, Gazze'de ateşkes

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları havadan ve denizden tüm şiddetiyle sürerken, kara birliklerinin geri çekildiği iddia ediliyor. İsril gazetelerinde yer alan habere göre kara birliklerinin bir bölümü Gazze'den geri çekilmeye başladı. Ancak İsrail Savunma Bakanlığı bu konuda henüz resmi bir açıklama yapmadı.
28. gününe giren çatışmalarda şimdiye kadar bin 650 kişi hayatını yitirmişti.

BATILI GAZETELER DE DUYURDU

İsrail medyası kara birliklerinin Gazze’deki bazı bölgelerden sınıra doğru çekilmeye başladığını duyurdu. Al Jazeera kaynakları, İsrail tanklarının Refah, Şecaiyye, Han Yunus ve Beyt Hanun’dan çekilirken vurmaya devam ettiğini bildiriyor.

Al Jazeera muhabiri Nicole Johnston, bazı Filistinlilerin evlerine dönmeye başladığını ancak birçoğunun yaşadıkları bölgelerde uyumaktan halâ korktuğunu söyledi.Al Jazeera kaynakları, İsrail tanklarının Refah, Şecaiyye, Han Yunus ve Beyt Hanun’dan çekilirken saldırılara devam ettiğini bildiriyor.

İsrail'de yayın yapan Haaretz gazetesi, İsrail'in 24 saat içinde Gazze'deki tüm tünellerin imha edildiğini açıklayacağını iddia etti.İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu kısa bir süre sonra basın toplantısı düzenleyecek.

İSRAİL'DEN EVİNİZE DÖNÜN ÇAĞRISI
Bu arada İsrail, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde evlerini terkedenlere geri dönebilecekleri çağrısı yaptı

İsrail'in 8 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye yönelik hava ve kara saldırısında bin 650 Filistinli öldü, 8 bin 900 Filistinli de yaralandı. İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahya'dan kaçan Filistinlilere çağrıda bulunarak, evlerine geri dönebileceklerini belirtti.

İsrail'in Gazze'ye 8 Temmuz'dan bu yana düzenlediği hava ve kara saldırısında yüzbinlerce Filistinli evlerini terk etmek zorunda kaldı. Gazze'de yaşayan halk, Birleşmiş Milletler denetiminde bulunan bölgelere sığınmak zorunda kaldı.

Saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahya'da yaşayan Filistinlilere çağrıda bulundu.

Kentte binlerce evi yerle bir eden İsrail ordusu, Filistinlilerin evlerine dönebileceğini açıkladı. 70 bin nüfuslu kentte çağrıda bulunan İsrail ordu sözcüsü ilginç de bir istekte bulundu.

Günlerdir Gazze'nin her tarafını bombalayan İsrail, Filistinlileri Hamas'ın silahları ve bölgede bıraktığı patlayıcılar konusunda uyardı.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra ise, İsrail'in saldırılarının devam ettiğini, Refah kentinde 12 ceset ile 50 yaralıya ulaşıldığını söyledi.

Refah'ta saldırıya uğrayan bölgelerde arama-kurtarma çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Kudra, "Kentin doğu mahallelerinde bulunan 12 ceset ve 50 yaralı bölgeden çıkarıldı" dedi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.