İsrail ordusu, 118 füze rampasını vurdu

İsrail ordusu, son 24 saat içerisinde Hamas'a ait 118 füze rampasını vurduğunu açıkladı. Açıklamada operasyonun süreceği kaydedildi

09 Temmuz 2014 Çarşamba 22:02
İsrail ordusu, 118 füze rampasını vurdu






Gazze'de son durum, İsrail ordusu, 118 füze rampasını vurdu

 

Hamas'ın İsrail'e yönelik füze saldırıları ve üç çocuğun kaçırılarak öldürülmesinden sonra başlatılan Güçlü Kaya Operasyonunun blançosu açıklandı. İsrail ordu sözcüsü tarafından yapılan açıklama sırasında, operasyona ait çok sayıda video ve fotoğraf ta yayınlandı. Güçlü Kaya operasyonu çerçevesinde dün gece boyunca İSK Gazze şeridinde 160  hedefi vuruldu. Operasyonun başlangıcından bu yana havadan ve karadan 440 hedefin imha edildiği açıklandı.

TÜNELLER DE HEDEF ALINDI
 
Bu gece vurulan hedeflerin 10 tanesi  terör tünelleri  6 tanesi de  Yönetim  hedefleridir. Bu hedefler arasında  Hamas'ın İç Güvenlik  Bakanlığı ,  Milli Güvenlik Bakanlığı , Ve Hamas'ın Deniz Polis merkezi yer almaktadır. Buna ek olarak 118 adet saklı füze rampası . Bu rampalar arasında  uzun ve kısa menzilli füzeler atmaya yarayan rampalar da vardı.Bu hedeflerin vurulması  ile terör örgütünün ateş gücüne önemli bir darbe vurulmuştur.
 
İsrail Deniz Kuvvetlerince de bir çok saldırıda bulunulmuş ve bu saldırılar ile özellikle Hamas terör örgütünün deniz gücü kuvvetlerinin tesisleri imha edilmiştir.
 
İSK ve Askeri İstihbarat biriminin müşterek çalışması sonucu 1977  doğumlu Hafez Hamad isimli terörist noktasal vuruş ile imha edilmiştir.Hafez Hamad Örgütün içinde emir komuta zinciri içinde önemli bir konumdaydı. Kendisi aynı zamanda İslami Cihad örgütü ileri gelen komutanlarından olup SDEROT şehrine atılan füzelerden sorumluydu.
 
HAFEZ HAMAD'IN ARACI DA İSABET ALDI
 
İSK ve Askeri İstihbarat birimin müşterek çalışması ile iki Hamas yetkilisinin evleri hedef alınmış ve  vurulmuştur. Söz konusu evler Hamas örgütünün komuta zinciri içinde komutanlık olarak faaliyet göstermekteydi. Evleri vurulanların isimleri ise  RAHAD ATAR Rafiah Kuvvetleri Komutanı ve MUHAMMAD SİNAVAR   Han Yunis Kuvvetleri Komutanı idi.
 
RAHAD ATAR Rafiah Kuvvetleri Komutanı

İSK Hamas terör örgütünün alt yapısını çökertene kadar dikkat ve kararlılıkla saldırılarını devam ettirecek ve İsrail vatandaşlarına zarar vermeye çalışanları ve alt yapılarını yok etmeye kararlıdır. (Çeviri Rafael Sadi)

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.