İsrail teravih çıkışı camiyi vurdu, 15 ölü var

Hamas'a yönelik operasyonlarda İsrail uçakları ilk kez bir camiyi hedef aldı. İlk belirlemelere göre 15 kişi hayatını kaybetti

13 Temmuz 2014 Pazar 06:13
İsrail teravih çıkışı camiyi vurdu, 15 ölü var






Gazze'de son durum, İsrail teravih çıkışı camiyi vurdu, 15 ölü var

İsrail uçakları, Gazze'yi dün gece havadan vurdu. Hedef'de Hamas'ın polis şefi olduğu iddia edildi. Ancak uçaklar teravih namazından çıkan sivilleri vurdu. İlk belirlemelere göre 15 var. Operasyonun ilk 5 gününde ise ölü sayısının 151'i, yaralı sayısının ise 1050'yi geçtiği açıklandı..

HEDEFTE HAMAS POLİS ŞEFİ VARDI
İsrail, Gazze'de cami çıkışında füze saldırısı düzenledi. İlk gelen bilgilere göre saldırıda en az 15 kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı. İsrail'in, saldırıda Hamas'ın Gazze polis müdürünün evini hedef aldığı ancak evin bir camiye çok yakın olması nedeniyle akşam namazından çıkanların öldüğü belirtiliyor.

Hamas polis şefinin ölüp ölmediği ise bilinmiyor. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 151'e, yaralıların ise 1050'ye yükseldiği bildirildi.

İSRAİL'DEN 'EVLERİNİZİ TERK EDİN' ÇAĞRISI
Bu arada İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada "Bu gece Gazze'nin kuzeyinde yaşayanlara, Hamas'tan korumak ve can güvenliklerini sağlamak için evlerini terk etmelerini isteyen bildiriler dağıtılacak" dedi.
Açıklamasında Gazze halkının Hamas yüzünden saldırılara maruz kaldığını öne sürerek, halkın evlerini terk etmesinin kendi can güvenlikleri için gerekli olduğunu iddia eden Adraee, söz konusu bildirilerin hangi bölgelerde dağıtılacağını belirtmedi.

İsrail radyosunda geçen habere göre ise söz konusu bildirilerin telefon ve medya üzerinden ya da uçaklardan atılan broşürlerle yapılacağı öne sürülüyor.

İSRAİL, KENDİLERİNE ROKET FIRLATILAN LÜBNAN'IN GÜNEYİNİ VURDU

Bu arada İsrail'in, Lübnan'ın güneyini top atışlarıyla vurduğu bildirildi. Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre; Lübnan'ın güneyinden dün akşam saatlerinde Batı Celil bölgesine roket atıldı. İsrail ordusu da haberi doğruladı.

Bu arada İsrail 10. Kanalı, Lübnan'dan atılan 3 roketle Celil bögesinin vurulduğunu, roket mermilerinin boş alana düştüğünü ve bundan dolayı can ve mal kaybının yaşanmadığını belirtirken, söz konusu roketlerin Lübnan'daki Filistinli gruplar ya da aşırı dinci gruplar tarafından fırlatılma ihtimali üzerinde durulduğu dile getirildi.

İsrail Ordu Sözcü Peter Lerner, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun ateş açılan kaynağı topçu ateşiyle vurduğunu kaydetti.

KASSAM TUGAYLARI, TEL AVİV'E FÜZEYLE SALDIRDI
Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın da, dün akşam İsrail'in başkenti Tel Aviv'e J80 füzeleriyle saldırı düzenlediği bildirildi.

Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, saldırının J80 füzeleriyle yapıldığı belirtildi.

Kassam'ın Tel Aviv'i vuracağını açıklamasından sonra birçok televizyon kanalı da şehirde olası saldırıları gözlemek için naklen yayın yaptı.

Bu arada İsrail'in Kanal 10 televizyonu, bir füzenin Tel Aviv'e düşüş anını görüntüledi.

Ayrıca İsrail Ordu Sözcüsü Peter Lerner da sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Demir Kubbe" savunma sisteminin Tel Aviv'i vurmak üzere atılan füzelerden 2'sini havada imha ettiğini belirtti.

Kassam Tugayları, daha önce İsrail'i saat 21.00'den sonra vuracaklarını duyurmuştu.

İSRAİL'E AİT BİR İNSANSIZ HAVA ARACINI DÜŞÜRDÜLER
Öte yandan güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, İzzeddin el-Kassam Tugayları'na bağlı silahlı milisler, uçaksavar kullanarak gerçekleştirdikleri saldırıda bir insansız hava aracını vurdu. Hava aracı Gazze'nin batısındaki Er-Rimal bölgesine düştü.

İsrail makamlarından konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. Olayların tırmanmasıyla İsrail, geçen pazartesi günü Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.

İBRANİCE YAYIN YAPACAK SİTE AÇTILAR
Bu arada İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, İbranice yayın yapacak bir internet sitesi açtığı bildirildi. Kassam Tugayları tarafından yapılan yazılı açıklamada, açılan sitenin direniş örgütlerine ait siteler içinde İbranice yayın yapacak ilk site olduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Yenmiş ekin yaprakları" ismini taşıyan sitede Gazze'de yürütülen operasyonla ilgili haber, rapor, video, açıklama, ölen ve yaralananlar ile İsrail ordusunun meydana getirdiği yıkımı anlatan fotoğrafların yayımlanacağı belirtildi.

Öte yandan, Kassam Tugayları Gazze sınırında İsrail ordusuna ait bir tankı hedef aldığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, tanksavarla yapılan saldırı sonucu Gazze'nin kuzeyindeki bir tankın hedef alındığı ifade edildi.

Kassam Tugayları daha önce de bir askeri aracı hedef aldığını duyurmuştu.

HAMAS'TAN AÇIKLAMA
Öte yandan Gazze'deki Hamas Hareketi, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki'nin, İsrail'in Filistinli sivillerin öldürülmesini önlemeye yönelik tüm önlemleri aldığını vurgulamasının "Gerçekleri saptırmak ve İsrail çıkarlarının yanında yer almak" anlamına geldiğini açıkladı.

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum yaptığı açıklamada, Psaki'nin açıklamalarının, İsrail'in Filistin halkına karşı yürüttüğü saldırıların sürdürülmesini sağladığını belirterek, Amerika'nın Gazze'de kadın ve çocukların öldürülmesinde işgal kuvvetleriyle aynı safta yer aldığını söyledi.

Berhum, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, İsrail ile dayanışma halinde olduklarını belirten açıklamalarının "İsrail terörünün desteklenmesi ve sivil Filistin halkının katledilmesini teşvik etmek" anlamına geldiğini vurguladı.

"Bu açıklamalar tamamen düşman İsrail'in çıkarları yanında yer almak anlamına gelir. Böylece İsrail'in daha fazla Filistinli'nin kanını dökmesini sağlar" şeklinde konuşan Berhum, "Bu, Fransa ve Almanya'yı Filistin halkına karşı İsrail terörünü destekleyen devletler sınıfına yerleştirir" ifadesini kullandı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki, dün yaptığı basın toplantısında "Hiçbir ülkenin suçsuz sivillere karşı gelişi güzel bir şiddet tehdidi altında yaşaması mümkün değildir. Hamas'ın terörist bir örgüt olduğunu hatırlatmak önemlidir" demişti.

Psaki, "İsrail, erken uyarıları aracılığıyla sivillerden can kaybının engellenmesine yönelik kendi tarafından önlemleri almıştır. Ancak Hamas her zaman olduğu gibi bunu yapmadı ve İsrail'deki sivil bölgelere gelişi güzel saldırılarına devam etti" şeklinde konuşmuştu.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.