İsrail'den Gazze için Türkiye'ye önemli teklif

İsrail Ordusu, bir yandan Gazze'de Hamas hedeflerini vururken, diğer yandan da bölgeye insani yardım götürmek için Ankara'ya iknaya...

12 Temmuz 2014 Cumartesi 02:08
İsrail'den Gazze için Türkiye'ye önemli teklif






İsrail'den Gazze için Türkiye'ye önemli teklif

Gazze'ye yönelik hava saldırılarını sürdüren İsrail, bu bölgeye dağıtılacak insani yardımlar konusunda Ankara'ya işbirliği teklifi iletti.

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği Türk makamları ile iletişime geçti. Gazze Şeridine yardımların gönderilmesi için destek teklif etti. Haber

Başbakan Erdoğan'ın Gazze'ye gıda ve ilaç yardımı için TİKA'ya verdiği talimat üzerine, İsrail'in Ankara Büyükelçiliği harekete geçti.

Elçilik kaynakları, Türk makamlarıyla iletişime geçtiklerini ve Türkiye'nin Gazze'ye göndereceği yardımların dağıtımının koordinasyonu için yardım teklifinde bulunduklarını söyledi.

İsrail Büyükelçilik kaynaklarının ifadesine göre, teklife karşılık Ankara'dan olumlu ya da olumsuz yanıt gelmedi.

Gözlerin çevrildiği Dışişleri Bakanlığı'ndan ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik salı günü başlattığı Sarp Kayalık operasyonu tüm şiddetiyle devam ederken Ankara'dan gün içinde sert mesajlar gelmişti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan, İsrail'e saldırıları durdurma çağrısında bulunmuştu. (Kaynak CNNTurk)


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.