Kan donduran görüntüler yine o ülkeden geldi

Suriye'den kan donduran görüntüler, yaralı muhalifleri saklandığı araçtan indiren Hizbullah militanları, yarasına aldırmadan öldürüyor

11 Ekim 2013 Cuma 02:58
Kan donduran görüntüler yine o ülkeden geldi






Terörizm, katliam, canlı bombalar ve İslam. Hepsi bir arada hep aynı coğrafyadan gelince durum gerçekten itici oluyor. Bu kez yaralıları katlediliyor. İslamla, dinle, diyanetle yanyana gelmesi imkansız bir vahşet örneği, bu kez Suriye'den kaçırılmak istenen yaralı muhalifler, bu yaralıları bulduğu yerde tarayan Hizbullah militanları.

İnternete düşen videoda bir minibüsün arkasından çıkarılan kanlar içinde can çekişen muhalifler, Hizbullah üyeleri tarafından önce yere yatırılıyor ardından da kurşunlanıyor.

Görüntülerin, Lübnan’daki Şii ve Sünni gruplar arasındaki tansiyonu yükseltmesi bekleniyor. Lübnan merkezli Hizbullah ile muhalif yanlısı Şii gruplar arasında Suriye’deki iç savaşın başından beri yüksek bir tansiyon var ve bu zaman zaman çatışmalara neden oluyor.

 
ATEŞKES ÇAĞRISI İŞE YARAR MI?

Bu arada,  İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği, Kurban Bayramı'nda Suriye'de savaşan taraflara ateşkes çağrısında bulundu. İİT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ve Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi adına yapılan ortak açıklamada, bayramda ülke genelinde kapsamlı bir ateşkesin sağlanmasının, Suriye halkı için umut ışığı olacağı ifade edildi.

 


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.