Kraliçenin dediği oldu; Hayır

24 Haziran 2016 Cuma 09:28
Kraliçenin dediği oldu; Hayır






İngiltere'de AB'den çıkmak için yapılan referandum sonucunda ayrılık isteyenlerin oyları beklenenden fazla çıktı. Yapılan anketlerde birbirine yakın olan sonuçlar referandumdan önce yapılan açıklamalarla bir anda değişti.
AB'YE HAYIR DİYENLER KAZANDI
Sonuçlara göre 'ayrılalım' diyenler yüzde 51,7 'ayrılmayalım' diyenler ise yüzde 48,3 oranında oy aldı.
İngiltere'de AB'den ayrılma kararına Kraliçe etkisi
KRALİÇE "AB'DEN AYRILALIM" DEDİ

Referandum öncesinde yapılan anketlerde birbirine çok yakın olan sonuçlar Kraliçe Elizabeth'in AB karşıtı açıklamasının ardından arttı.
İngiltere Kraliçesi, referandum öncesinde yaptığı açıklamada "Bana AB'nin parçası kalmak için üç iyi sebep verin" demişti.
CAMERON: ÇIKARSAK BATARIZ
Başbakan David Cameron ise Kraliçe'nin aksine AB'den kalma yanlısıydı. Referandumdan 3 gün önce yaptığı konuşmasında "Çıkarsak batarız" diyerek göz korkutmaya çalışan Başbakan'ı seçmen dinlemedi.
Cameron, AB'den ayrılınması durumunda ülke ekonomisinin ciddi yara alacağı uyarısında bulunurken, “Eğer AB'den ayrılırsak hükümet, vergilerin yükseltilmesi ve harcamaların azaltılması sorunlarıyla karşı karşıya kalacak ve 'tekrar başa dönme' riski yaşanacak"ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.