Malezya uçağının kara kutusu bulundu

Donetsk Halk Cumhuriyeti Başbakanı Aleksandr Boroday, düşürülen Malezya Havayolları'na ait uçağın kara kutularını bulduklarını duyurdu

20 Temmuz 2014 Pazar 15:12
Malezya uçağının kara kutusu bulundu






Malezya uçağının kara kutusu bulundu


Rusya yanlısı ayrılıkçı milis güçlerin lideri ve tek taraflı olarak bağımsızlık ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti Başbakanı Aleksandr Boroday, düşürülen Malezya Havayolları'na ait uçağın kara kutularını bulduklarını, bölgeye gelecek uluslararası uzmanlara vermeye hazır olduklarını açıkladı.
Boroday açıklamasında, "Teknik parçalara baktığımızda kara kutu olduğunu düşündüğümüz ekipmanlara ulaştık. Onlar Donetsk'de, hükümetimiz ve benim kontrolümde. Uluslararası uzmanlar bölgeye gelmesi durumunda kendilerine kara kutuları verebiliriz…" dedi.

Kara kutuları Ukrayna hükümet temsilcilerine vermeyeceklerini ifade eden Boroday, "Bu durumda güvenli kalması gereken alanlara zarar verilebilir ve sonuçlar doğru bir şekilde değerlendirilemez…" ifadelerini kullandı.

CESETLER VAGONLARA TAŞINIYOR

Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde düşürülen Malezya uçağında hayatını kaybeden 298 kişiden şimdiye kadar 223 kişinin cesedine ulaşıldı. Cesetlerin kaçırıldığı, delillerin yok edildiği yönündeki iddialar gündeme gelirken bugün 23 ceset daha bulundu. 10 bin kilometrede vurulduğu kaydedilen yolcu uçağından adeta geniş bir alana ceset yağdı. Evlerin çatılarından cesetlerin düştüğü belirtiliyor.

Ayrılıkçı milisler, Ukraynalı yetkililer ve AGİT gözlemcileri eşliğinde cesetler önce bölgede bulunan morga taşındı. Bugün ise derin dondurucusu bulunan 5 vagona yüklenen cesetler tespitlerin yapılacağı Donetsk'e gönderilecek. Toraz tren istasyonuna gelen AGİT gözlemcileri ceset sayımı yaptı. Ayrılıkçı güçlerin cesetleri Ukrayna temsilcilerine vermeyi teklif ettiği, ancak bu yönde kendilerine olumlu bir cevap gelmediği kaydediliyor.

Yolcu uçağının füze ile vurulduğu büyük oranda kesinlik kazanırken, Rusya, Ukrayna ve diğer batılı ülkeler bağımsız bir soruşturma yapılması konusunda anlaştı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.