Sosyal Medya fenomeni genç kıza korkunç infaz

Erkek arkadaşı tarafından vahşice öldürülen 17 yaşındaki sosyal medya fenomeni genç kızın görüntüleri Instagram'de saatlerce durdu.

17 Temmuz 2019 Çarşamba 09:53
Sosyal Medya fenomeni genç kıza korkunç infaz






Sosyal Medya fenomeni genç kıza korkunç infaz

Hayranlarının ilgiyle takip ettiği henüz 17 yaşındaki sosyal medya fenomeni Bianca Devins'in vahşi bir şekilde öldürülmesi Instagram'i zor durumda bıraktı. İnfaz görüntülerinin saatlerce yayında kalması ünlü sosyal medya şirketi hakkında önümüzdeki günlerde büyük tazminat davalarına konu edebilecek hukuki sürecin başlamasına neden olabilir. Ailelere çağrıda bulunan uzmanlar sosyal medyanın getirdiği tehlikelerin bilinenden daha büyük olduğunu söylüyor..

VAHŞET GÖRÜNTÜLERİ 12 SAAT YAYINDA KALDI


Katil Brandon Andrew Clark, öldürdüğü Bianca Devins'in boğazı kesilmiş fotoğrafını geçtiğimiz pazar günü Instagram'da paylaştı. Devins'in cansız bedeninin fotoğrafını gören sosyal medya kullanıcılarının ihbarının ardından, cansız bedeni pazar sabahı aracında bulundu.

12 saatten fazla süre sosyal medyada kalan fotoğraf sebebiyle kullanıcılar Instagram'a büyük tepki gösterdi. Bunun üzerine Instagram'dan açıklama gecikmedi, yapılan açıklamada fotoğrafın Instagram ilkelerini ihlal ettiği gerekçesiyle kaldırıldığı, bu tip rahatsız edici görsellerin paylaşımını engellemek için gereken teknolojiye sahip olduklarını söyledi.


Fakat Instagram'dan yapılan açıklamada fotoğrafın neden bu kadar uzun süre kaldırılmadığına dair bilgi verilmedi.

Çok sayıda farklı platformda paylaşılan fotoğraf polisi de alarma geçirdi. 
Sosyal medyada 35 bin takipçisi olan Bianca Devins'in erkek arkadaşı ile gittikleri konser sonrasında tartıştığı ve Clark'ın Devins'i bıçaklayarak öldürdüğü anlaşıldı.

Devreye giren polis sorgulama ve araştırma süreci bitirdikten sonra pazartesi günü Andrew Clark'a 25 yıla kadar hapis istemiyle ikinci dereceden cinayet suçlamasıyla tutukladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.