Suriye'de PKK güdümünde ordu kurdular

Türkiye Suriye sınırında büyük tehlike. ABD, İngiltere ve Fransa destekli Suriyeli muhaliflerin başını çektiği silahlı yeni bir birlik kuruldu.

16 Ekim 2015 Cuma 10:42
Suriye'de PKK güdümünde ordu kurdular






 Suriye'de PKK güdümünde ordu kurdular
ABD, İngiltere ve Fransa  destekli Suriyeli muhaliflerin başını çektiği silahlı yeni bir birlik kuruldu. Amerikan ordusunun silah desteği vaadiyle kurulan ordunun içinde terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG de bulunuyor. Üstelik YPG bu ordunun kurucu unsuru olarak öne çıkıyor. İşte haberin detayları... 

KURULUŞUNU İLAN ETTİLER

Büyük kısmını PKK'nın Suriye'deki kolu YPG'nin oluşturduğu ve milis grupların katıldığı 'Demokratik Suriye Güçleri' kuruluşunu ilan etti.

PKK çizgisindeki YPG, YPJ ile Süryani Askeri Konseyi, Burkan El Fırat, Suwar El Reqa, Şems El Şemal, Lîwa El Selçuki, El Cezire Tugayları gibi gruplar ortak basın açıklamasıyla ‘Demokratik Suriye Ordusu Güçleri’ adı altında birleştiklerini duyurdu.

Açıklamayı Senadîd güçleri sorumlusu Şêx Bender Himêdî El Deham, Haseke kentinde düzenlenen ve iki saat süren toplantının ardından yaptı.

Deham, “Demokratik Suriye Güçleri’nin kuruluşuna katılan tüm güçler, geleceğin Suriye’sinin doğuşunu müjdelemektedir" dedi. Toplantıya Arap, Kürt, Süryani, Asuri ve Türkmen temsilcilerin katıldığını söyleyen Deham, “Temel amacımız Suriye halklarına karşı savaşan güçlere ve en başta da DAİŞ’a (IŞİD) karşı savaşmaktır. Uluslararası koalisyon güçlerine bizlere verdiği destekten dolayı teşekkür ediyor, uluslararası güçleri bizlere desteğini sürdürmeye çağırıyoruz” dedi. Deham toplantı sonunda Birleşik Askeri Meclis kurduklarını söyledi.
Son Güncelleme: 16.10.2015 10:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.