"Terörizm halk desteği olmadan yenilemez"

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, NPO 2 Hollanda kanalına verdiği röportajında dünya gündeminin ilk sıralarında yer alan terör örgütü IŞİD ile mücadele konusuna değindi. Esad,"IŞİD 1 yıl içinde mağlup edilir" dedi.

18 Aralık 2015 Cuma 14:54






 "Terörizm halk desteği olmadan yenilemez"
Suriye Devlet Başkanı Esad, açıklamaları sırasında “ABD ve müttefiklerinin hükümet karşıtı isyancıları desteklemeyi bırakırsa IŞİD 1 yıl içinde mağlup edilir” ifadelerini kaydetti. Esad sorumlu ülkelerin terörist akınına ve lojistik desteğe karşı hareket etmesi durumunda terör örgütünün mağlup edilmesinin bir yıldan daha az bir süreyi alacağını garanti edebileceğini söyledi.

Terörizmin kara ordusu ve halk desteği olmadan yenilemeyeceğini söyleyen Beşar Esad, her şeyi daha karışık bir hal getirmek için terör örgütüne olan desteğin arttırıldığını ve çözümün önüne engeller koyulduğunu söyledi. Siyasal çözüm dedikleri şeyin, Suriye hükümetini sonlandırmak ve başkandan kurtulmak olduğunu ve bu nedenle de terör örgütünün mağlup edilmesinin daha uzun bir süreyi bulacağını dile getirdi. 
Son Güncelleme: 18.12.2015 15:00
Anahtar Kelimeler:
IŞİDSuriyeEsad
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.