Time dergisi yılın insanı: Angela Merkel

Her sene yılın insanını seçerek kapağına taşıyan Time dergisi 2015 yılında yılın insanı olarak özgür dünyanın şansölyesi dediği Alman başbakanı Angela Merkel’i seçti.

09 Aralık 2015 Çarşamba 15:50
Time dergisi yılın insanı: Angela Merkel






Derginin geleneksel olarak her yıl yapılan 'Yılın Kişisi' anketinde finale kalanlar arasında; terör örgütü IŞİD'in lideri Ebubekir Bağdadi, ABD'de Cumhuriyetçi Parti'den başkanlık için yarışan ünlü inşaatçı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ve Kim Kardashian'ın kadın olan üvey babası Caitlyn Jenner da yer aldı.Time dergisi Merkel'i Avrupa'daki borç sorunu, mülteci ve göçmen problemlerine yaklaşımı, Ukrayna'ya Rusya müdahalesi gibi konularda gösterdiği liderlikten dolayı övdü.

Son Güncelleme: 09.12.2015 15:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.