'Türkiye'ye 96 Yaralı Getirildi, 4'ü Öldü'

Suriye'nin Kobani kentinde sabah ve öğle saatlerinde IŞİD militanları tarafından bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırının ardından başlayan çatışmalar devam ediyor.

25 Haziran 2015 Perşembe 16:22
'Türkiye'ye 96 Yaralı Getirildi, 4'ü Öldü'






 

'Türkiye'ye 96 Yaralı Getirildi, 4'ü Öldü'

   Suriye'nin Kobani kentinde sabah ve öğle saatlerinde IŞİD militanları tarafından bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırının ardından başlayan çatışmalar devam ediyor.İkinci bombalı saldırının sınır kapısına yakın bir bölgede olduğu belirtildi.Sabah saatlerindeki saldırının ardından kentin 3 ayrı noktasında YPG güçleri ile çatışan IŞİD militanlarının 2 noktada etkisiz hale getirildiği bildirildi. İŞİD militanları ile YPG güçleri arasında şu anda Türkiye sınırına 500 metre mesafedeki Kaniya Kurda bölgesinde çatışmalar devam ediyor. Çatışmalar sırasında bazı IŞİD militanlarının üzerlerindeki bombaları patlatarak intihar eylemi yaptığı öne sürülürken, Kobani'nin dış bölgesindeki bazı köylerden ise dumanlar yükseliyor.
   TÜRKİYE'YE GETİRİLEN YARALILARDAN 4’ Ü ÖLDÜ
   Sabah saatlerinden itibaren çatışma ve patlamalarda yaralanan 90'ın üzerinde Suriyelinin sınırdan geçirilerek getirildiği Türkiye'de tedavilerinin sürdüğü belirtilirken, bu kişilerden 4 'ünün öldüğü kaydedildi.Suruç Belediyesi'nden yaralanarak tedavi için Suruç'a getirilen Suriyeliler için sık sık kan bağışı yapılması konusunda hoparlörlerden anonslar yapıldı.

   KENDİLERİNİ BURKAN EL FIRAT GRUBU ÜYELERİ OLARAK TANITMIŞLAR
   Güvenlik önlemlerinin en üst seviyede tutulduğu sınır hattına gelen ve Türkiye'ye geçmek isteyen 300 kadar Suriyelinin bu talebi ise kabul edilmedi. Suriyelilerin sınır hattında bekleyişi devam ederken, YPG kaynakları saldırıyı gerçekleştiren IŞİD militanlarının Türk makamlarının açıkladığı gibi Carablus tarafından geldiğini, YPG kıyafetleri giydiği, sakallı olmamaları ve kendilerini ÖSO'ya bağlı Burkan El Fırat grubunun üyeleri olarak tanıtarak Kobani'ye sızdıklarını ortaya çıktı.
   YPG kaynakları, sabah saatlerinde gerçekleştirilen bomba yüklü araçlı saldırının ardından evlerinden çıkan sivillerin IŞİD militanları tarafından uzun namlulu silahlarla tarandığını belirtirken, şu anda çatışmaların sadece bir noktada sürdüğü Kobani sokaklarında çok sayıda sivilin cesedinin bulunduğunu da kaydetti.
   VALİLİK: TÜRKİYE'YE 96 YARALI GETİRİLDİ, 4'Ü ÖLDÜ
   Şanlıurfa Valiliği, Suruç İlçesi'nin karşısında bulunan Kobani'de düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan 96 Suriyelinin tedavi için Türkiye'ye getirildiğini, 4'ünün hayatını kaybettiğini açıkladı.Sınır hattının güvenlik önlemleri kapsamında 24 saat izlendiğinin belirtildiği açıklamada, "DAEŞ terör örgütü militanlarınca Kobani’de gerçekleştirilen bombalı saldırılarda yaralanarak tedavi için Türkiye’ye getirilen Suriyelilerin sayısı 96’dır. Tedavi için Türkiye getirilen Suriyelilerden 4’ü Suruç Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri; hudutlarımızı, güvenlik tedbirleri kapsamında 24 saat izlemektedir. Kobani’deki patlamalara ilişkin görüntüler sınır güvenlik güçlerinden alınarak, haber ajansları aracılığıyla kamuoyuyla paylaşılmıştır" denildi.

Son Güncelleme: 25.06.2015 16:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.