Yunus Peygamber'in mezarını yıktılar

Irak'ta işgal ettikleri Türkmen şehirlerinde terör havası estiren IŞİD militanları, Yunus Peygamber'in mezarını baltalarla parçaladı..

10 Temmuz 2014 Perşembe 02:08
Yunus Peygamber'in mezarını yıktılar






Yunus Peygamber'in mezarını yıktılar


Terör örgütü IŞİD, kendi kurallarını uygulamaya ısrarla devam ediyor. Örgüt üyeleri tarafından propaganda amaçlı olarak çekilen görüntüler izleyenleri dehşete düşürecek cinsten Örgüt militanları ellerindeki baltalarla mezarları alt üst etti. Üstelik o mezarlardan birinin de Hz. Yunus'a ait olduğu iddia edildi.

Bu kez görüntüler Musul'un hemen yanındaki Ninova kentinde bir mezarlıkta çekildi. IŞİD militanları baltalarla taştan yapılmış eski mezarlıkları yıktı.

O mezarlardan birinin de Müslümanlar ve Hristiyanlar için de kutsal sayılan Yunus Peygamber'e ait olduğu iddiası ortalığı karıştırdı. IŞİD militanlarının bunu yapma sebebi ise Müslimanlar için kutsal sayılan ve dua edilen  bu mezarların İslamiyet'e aykırı olduğunu savunmaları.

Bugün ortaya çıkan şiddet görüntüleri yine dünyayı bir kez daha hayretler içerisinde bıraktı. Dehşete düşüren görüntülerde IŞİD militanı elindeki baltayla gelişigüzel mezarlıkları yerle bir ediyor. Diğer bir militansa o anları kameraya kaydediyor. (Kaynak Milliyet Gazetesi)



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.