700 yıllık medresenin içine tuvalet 

Osmanlı'nın Bursa'da kurduğu ilk eğitim biri olarak kayıtlara giren Lala Şahin Paşa Medresesi içine inşaa edilen tuvalet vatandaşların sert tepkisine neden oluyor..

20 Nisan 2019 Cumartesi 11:34
700 yıllık medresenin içine tuvalet 






700 yıllık medresenin içine tuvalet 


Osmanlı eserlerine yönelik hoyratlığın en kabası Bursa'da kendini gösteriyor. Tarihi 700 yıllık geçmişe dayanan ve bir dönem Türkiye'nin ilk çocuk kütüphanesi olma özelliğini taşıyan Lala Şahin Paşa Medresesi içine yapılan tuvalet tepkilere neden oluyor. Bursa’da çocuk kütüphanesi olarak kullanılan 700 yıllık Lala Şahin Paşa Medresesi’nin içine inşa edilen tuvalet, bir vatandaşın ferdî başvurusu üzerine Anayasa Mahkemesi’ne taşındı.

Şimdilerde Lala Şahin Paşa Çocuk Kütüphanesi olarak kullanılan tarihi medresede yapılan restorasyon Anayasa Mahkemesi’ne taşındı. 

Osmangazi ilçesi Saltanat Kapısı’nın hemen yanındaki medreseye, 23.12.2006’da 2059 sayılı Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı ile restorasyon çalışması yapılmıştı. 

Bu kararda restorasyon projesi üzerinde belirtilen kısmi kamulaştırmanın Vakıflar Genel Müdürlüğünce yapılmasına karar verildi.

Kararda açıkça belirtilmemesi ve sadece tesisat izni verilmesine rağmen içeriye tuvalet inşa edilmesi vatandaşların ve bölge sakinlerinin tepkisine yol açmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.