• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Görme engelli beden eğitimi öğretmeni
Eğitim
Yayınlanma: 15 Nisan 2015 - 11:05

Görme engelli beden eğitimi öğretmeni

Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA, () - KONYA'da 4 yıl önce göz tansiyonu (glokom) rahatsızlığı sonucu görme yeteneğini yitiren 29 yaşındaki Sinan Şimşek, 3 yıldan bu yana beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapıyor. Türkiye’nin tek g?

5 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Görme engelli beden eğitimi öğretmeni
Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA, () - KONYA'da 4 yıl önce göz tansiyonu (glokom) rahatsızlığı sonucu görme yeteneğini yitiren 29 yaşındaki Sinan Şimşek, 3 yıldan bu yana beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapıyor. Türkiye’nin tek görme engelli beden eğitimi öğretmeni olduğunu ve okulda çoğu zaman baston kullanmadığını belirten Sinan Şimşek, "Gözlerim görmeden de hayata tutunmayı ve yaşamayı öğrendim. Hiçbir zaman umudumu kaybetmedim" dedi. 
Evli ve 2 çocuk babası Sinan Şimşek, 8 yıl önce Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. Görme yeteneğini yitirmeden önce ve sonra sporla bağını hiç koparmadığını belirten Şimşek, şöyle devam etti:
"Doğup büyüdüğüm Osmaniye'de üniversiteye başlamadan önce yıllarca basketbol oynadım. Daha sonra büyük gayret ve çalışma ile Eskişehir Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu’nu kazandım. Okulumu bittikten sonra yaptığım çalışmalarda spordan hiçbir zaman uzak kalmadım. Evlendikten sonra Konya’ya yerleştim ve burada da sürekli sporun içerisinde yer aldım. Özellikle basketbol ile iç içe oldum. Özel okullarda hem basketbol antrenörlüğü hem de beden eğitimi öğretmenliği yaptım. Basketboldan kopamadığım için bir dönem bedensel engellilerin oluşturduğu tekerlekli sandalye basketbol antrenörlüğü yaptım. Konya Beşiktaş Basketbol Okulu ile ilgilendim."
GENÇ YAŞTA GÖZLERİNİ KAYBETTİ 
Halk arasında 'göz tansiyonu’ olarak bilinen Glokom hastalığı nedeniyle 2011 yılında gözlerini kaybettiğini anlatan Sinan Şimşek, bu durumun kendisi ve ailesini etkilediğini belirterek şöyle konuştu:
"Gözlerim kör olunca bir umutsuzluğa kapıldım. Görme engelliğinin ne demek olduğunu çok fazla bilmiyordum. Öğrenmeye çalıştım. Yıllarca engellilerle de çalışma imkanı bulmuştum. Ama ‘Damdan düşenin halini, damdan düşen anlar’ diye bir söz var. Gözlerinizi zaman zaman kapatıp 'Görme engellilik neymiş demek’ bir görme engellik değil. Bunu gerçekten yaşamış olmak gerekiyor. Ben de şu an yoğun bir şekilde bunu yaşıyorum. Ancak gözleri görmeden de hayata tutunmayı ve yaşamayı öğrendim. Hiçbir zaman umudumu kaybetmedim." 
BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ OLARAK ATANDI 
Azim ve kararlılıkla özürlü memur atama sınavlarına girdiğini ve başarılı olduğunu da belirten Sinan Şimşek, "İlk atamam özürlü kadrosu ile  Şerife Akkanat İlköğretim Okulu'na beden eğitimi öğretmeni olarak yapıldı. Şu an okul, ilk ve orta okul olarak ayrıldı.Hala kadrom bu okulda ama görevlendirme ile aynı bahçedeki Şerife Akkanat Ortaokul’nda çalışıyorum. Okula beden eğitimi öğretmeni olarak atandıktan sonra hem öğrencilerim, hem idari kadro, hem de öğretmenler bana büyük destek verdi" dedi.
İŞİME ODUKLANDIM VE DESTEKLE BAŞARDIM 
Beden eğitimi öğretmeni olarak atandıktan sonraki süreci de işine odaklanarak atlattığını ifade eden Şimşek, "Hep işimi nasıl yapacağımı düşündüm. Görme engelli olduğum için öğrencilerime basketbolu nasıl öğretebilirim, boy sıralamasını nasıl öğretebilirim, diğer spor faaliyetlerini nasıl yaptırabilirim diye sürekli zihnimde fikirler ürettim. Bunun üstesinden de en iyi şekilde gelmeye çalışıyorum. Burada benim çabamın yanı sıra ailemin, öğrencilerimin ve diğer okul çalışanlarının da büyük etkisi var. Destekleri çok yüksek ve bu sayede bende görevimi başarılı bir şekilde yapıyorum" diye konuştu. 
DERSLERDE AKTİF ROL ALIYORUM 
Şimşek, derslerinde çocukların önüne bir top verip bir kenara çekilmediğini, aktif olarak katıldığını belirtirken, "İşleyeceğimiz konu ile ilgili tüm bilgilerimi öğrencilere aktarıyor ve yapılacak hareketlerde aktif rol alıyorum. Öğrenciler de beni bu konuda destekliyor. İleride görme engelli bir basketbol antrenörü olmayı hedefliyorum. Bunun için okulumuzun da desteği ile bir basketbol kursu açtık. Haftanın 3 günü çalıyoruz" dedi.
"OKULU EZBERLEDİM"
Görme engelli olduğu için bulunduğu ortamı çok iyi tanıması gerektiğine de dikkat çeken Sinan Şimşek, görev yaptığı 3 yıl içerisinde ilkokul, hem de ortaokul bina ve bahçesini çok iyi ezberlediğini söyledi. Şimşek, şöyle devam etti:
"Okulu adım adım biliyorum. Okul içerisinde çoğu zaman baston kullanmıyorum. Yeni bir yere ve ortama alışmak bizim gibi görme engelliler için uzun zaman alıyor. Başaramayacağımdan değil ama en büyük korkum görevlendirme ile çalıştığım için başka bir okula gideceğim düşüncesi. Özellikle engelliler için bu konuda pozitif bir ayrımcılık yapılabilir. Engelli için bir işi başarmak büyük bir duvarı yıkmak, duvarın etrafından dolaşmak veya üzerinden geçmek değil."
DİSK ATMADA ALTIN MADALYA ALDI 
Sinan Şimşek, beden eğitimi öğretmenliğinin yanı sıra spor alanında düzenlenen yarışmalara da katılarak ve dereceler aldığını da söyledi. Altın ve gümüş madalyalarının bulunduğuna dikkat çeken Şimşek, 3 yıldan bu yana Görme Engelliler Türkiye Federasyonu’nun düzenlediği atletizm müsabakalarına katıldığını, 2'nci yılda uzun atlama dalında Türkiye 3’üncülüğü, bu yıl Görme Engelliler Türkiye Federasyonu tarafından Denizli’de düzenlenen Atletizm Şampiyonası’nda disk atmada Türkiye birincisi olarak altın madalya aldığını söyledi. Şimşek, bunun yanı sıra cirit atmada  Türkiye ikincisi olarak gümüş madalya kazanmasının kendisi açısından motivasyon olduğunu söyledi. 
ÖĞRENTEMİNİZLE GURUR DUYUYORUZ 
Okul Müdürü Halil İbrahim Efe de, Sinan Şimşek'in tek görme engelli beden eğitimi öğretmeni olduğunu, onunla ilgili hiçbir zaman yılgınlığa düşmediklerini vurgularken, "Elimizden gelen her türlü katkıyı verdik, vermeye devam edeceğiz. İleriye dönük yeni projelerine destek veriyoruz. Sinan Şimşek’in bireysel olarak katıldığı şampiyonalarda aldığı başarılardan da gurur duyuyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Akbank’tan öğrencilere karne hediyesi! Ücretsiz iPhone, MacBook Air ve AirPods Max dağıtılıyor
Akbank’tan öğrencilere karne hediyesi! Ücretsiz iPhone, MacBook Air ve AirPods Max dağıtılıyor
İzmir’de 732 bin 341 öğrenci karnesini aldı
İzmir’de 732 bin 341 öğrenci karnesini aldı
Ankara’da öğrencilerin karne heyecanı
Ankara’da öğrencilerin karne heyecanı
Bakan Tekin, öğrenciler ile birlikte halat çekti
Bakan Tekin, öğrenciler ile birlikte halat çekti
Son Haberler
Yalnızca izleyen değil, oynayan 5 burç: Oyunculuk genlerine işlemiş
Yalnızca izleyen değil, oynayan 5 burç: Oyunculuk genlerine işlemiş
Cebinizde servet olabilir! O bozuk para altın değerinde... Elinizde varsa sakın harcamayın
Cebinizde servet olabilir! O bozuk para altın değerinde... Elinizde...
Görenler gözlerine inanamıyor: Huzur, su ve tarih iç içe... İzmir’e 4 saat mesafedeki bu yer büyülüyor
Görenler gözlerine inanamıyor: Huzur, su ve tarih iç içe... İzmir’e...
Komşular tarifini isteyecek: Lezzeti damaktan silinmiyor! Kıvamlı ve lezzetli aşurenin sırrı bu tarifte gizli
Komşular tarifini isteyecek: Lezzeti damaktan silinmiyor! Kıvamlı ve...
Yufka açmak artık çocuk oyuncağı: Bu yöntemle yufka yırtılmıyor, elastik gibi açılıyor
Yufka açmak artık çocuk oyuncağı: Bu yöntemle yufka yırtılmıyor,...
Manevra yaparken 2 yaşındaki yeğenini ezdi
Manevra yaparken 2 yaşındaki yeğenini ezdi

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.