KPSS rekortmeni FETÖ'cü zeka küpü Zeki Yolaçan tutuklandı

KPSS soru hırsızlarının tüm zamanların rekorlarını kırdığı 2010 skandalına adı karışan Zeki Yolaçan, eşi Reyhan Yolaçan ile kız kardeşi Vahide Yolaçan'ın görevlerine son verildi.

25 Ağustos 2016 Perşembe 08:10
KPSS rekortmeni FETÖ'cü zeka küpü Zeki Yolaçan tutuklandı






KPSS rekortmeni FETÖ'cü zeka küpü Zeki Yolaçan tutuklandı


Türkiye'nin yakın tarihine damgasını vuran, dönemin cemaat yapılanmasında kamu kurumlarında kadrolaşmasını sağlayan kopya skandalında tüm soruları bilen Zeki Yolaçan'ın 3 ay önce tutuklanarak cezaevine yollandığı belirlendi.

KARISI, KIZ KARDEŞİ O SINAVDA REKOR KIRMIŞ

2010 KPSS soru hırsızları içerisinde yer alan 70 karı - koca içinde yer alan Yolaçan Çifti hakkında açılan soruşturmada, Zeki Yolaçan çalıştığı kurumdan kovulurken, hastanede görev yapan eşi Reyhan Yolaçan ile kız kardeşi Vahide Yolaçan'ın da de aynı sınavda tüm soruları bildiği ortaya çıktı.

MEZUN OLDUKTAN 16 YIL SONRA AİLECEK REKOR KIRDILAR

Soru hırsızlığından tutuklanan Zeki Yolaçan'ın Kayseri’de, okuldan mezun olduktan 16 yıl sonra girdiği KPSS'den eşi ve kız kardeşiyle birlikte kırdığı rekor aylarca konuşulmuş, dönemin ÖSYM yöneticileri tarafından büyük başarı olarak görülmüştü. Aynı sınavda kamu kadrolarını dolduran FETÖ'cülerin soru hırsızlığı sonrası hakları yenilen memur ve öğretmen adayları arasında büyük infial uyandırmış, sayıları 40'a yaklaşan gencin intiharı bile, KPSS yüzsüzlerini utandırmaya yetmemişti.

İŞKUR'DA GÖREVE GETİRİLMİŞTİ

Zeki Yolaçan’ın, 3 ay önce Kayseri İş-Kur Bölge Müdürlüğü’ndeki görevinden açığa alınıp tutuklandığı ortaya çıktı. KPSS’de yeniden başlatılan soruşturma kapsamında sınavı şaibeli bulunarak cezaevine gönderilen Yolaçan’ın eşi de görev yaptığı hastanedeki işinden uzaklaştırıldı. Bir kamu hastanesinde çalışan Reyhan Yolaçan da aynı sınavda tüm soruları bilerek dikkat çekmişti. Zeki Yolaçan’ın, yine 2010 KPSS’de 115 net soru yanıtlayan ve bir kurumda memur olarak görev yapan İngilizce öğretmenliği bölümü mezunu kardeşi Vahide Yolaçan’ın da tutuklandığı öğrenildi. Şaibeli sınavda 350 kişi bütün soruları bilmişti. KPSS soru hırsazları arasında tüm cevapları bilenlerden 70'nin karı koca olduğu daha sonra açıklanmıştı.
Son Güncelleme: 25.08.2016 08:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.