Ortakarören'de servis krizi büyüyor: Velilerin servis isyanı

Öğrenci servisi trafikten men edilince, yüzlerce çocuğun eğitimi aksadı. Seydişehir Ortakarören'de yaşanan öğrenci servisi krizi çözülene kadar aileler çocuklarını okula göndermeme kararı aldı.

12 Şubat 2019 Salı 11:50
Ortakarören'de servis krizi büyüyor: Velilerin servis isyanı







Ortakarören'de servis krizi büyüyor: Velilerin öğrenci servisi isyanı


Konya'nın Seydişehir ilçesinde çok sayıda okulda devam eden öğrenci servisi krizine çözüm aranıyor. Seydişehir Ortakarören Mahallesi'nde aileler, servis sorunu çözülmediği için öğrencilerini okula göndermeme kararı alırken, ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkilileri ise muhatabın Konya Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyledi.. Çocukların okula 2 ila 7 KM mesafeden gidip geldiğini ifade eden vatandaşlar yetkililerin acilen öğrenci servisi sorununu çözmesini istiyor.

Ortakaraören'de öğrenci servis krizi büyüyor. Terk edilmiş başı boş köpekler ve yoğun araç trafiğinin getirdiği riskli okul güzergahı için konulan öğrenci servisinin risk taşıdığı gerekçesiyle trafikten men edildiğini belirten aileler oldukça dertli. Bugün Ortakaroren Şerife Hasan Hüseyin Kocaman İlkokulu önünde toplanan vatandaşlar yaşadıkları sıkıntıları anlattı. 

KÖPEKLER SALDIRIYOR, YOLLARDA KAZA RİSKİ YÜKSEK

Öğrenci servisi konusunda yetkililerin acilen destek olması gerektiğini belirten vatandaşlar şunları söyledi; "Yarı yıl tatili öncesi öğrenci servisleri trafikten alındı. Çocuklarımız ortada kaldı. Karda kışta soğuk havalarda çocuklarımızı okula yürüyerek getirip götürüyoruz. Okula çok uzak mesafelerden gelen yüzden fazla çocuk var. Yollar, tarlalar başı boş köpeklerle dolu. Okul yollarında ise sürekli akan araç trafiği var. İlçe Mille Eğitim Müdürlüğü, Kaymakamlık servis taleplerimizi görmezden geliyor."

AİLELER ÇOCUKLARINI GÖNDERMEME KARARI ALDI

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Valiliği'ne seslenen vatandaşlar "Çocuklarımızın okul yolunda başına bir kaza gelmesini istemiyoruz. Servis gelmesi için illa çocuklarımızın köpek saldırısına mı uğraması gerekiyor? Öğrenci servisleri konulana kadar çocuklarımızı okula göndermeme kararı aldık" dedi. 
Bu arada Ortakaraören'de bulunan iki ilkokula 150'den fazla çocuğun okula gelmediği bildirildi.

Son Güncelleme: 12.02.2019 12:09
Anahtar Kelimeler:
SeydişehirOrtakarören
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.