TEOG'da sınavında şok değişim, Sınav sayısı azalıyor

TEOG sınavında büyük değişiklik geliyor. 2015 yılından itibaren sosyal bilimlerle ilgili dersler sınavlardan çıkarılıyor. Sınav sayısı

21 Temmuz 2014 Pazartesi 06:09
TEOG'da sınavında şok değişim, Sınav sayısı azalıyor






TEOG sınav sayısı, TEOG 2015'ten itibaren sınav sayısını azaltıyor , TEOG'da sınavında şok değişim

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş kriterleri değişiyor. Din, dil ve İnkılap Tarihi sınavları kaldırılıyor. Öğrenciler, Türkçe, Matematik ile Fen ve Teknoloji derslerinden sınava tabi olacak.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselere geçişte Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yerine bu yıl ilk defa uyguladığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

SINAV SAYISI 3'E İNECEK

Öğrenci, öğretmen, okul yöneticisi ve velilere sistemi soran bakanlık,  taleplerden yola çıkarak merkezi sınavların alanlarında azaltmaya gidecek. Buna göre; 1.2 milyon 8'inci sınıf öğrencisinin katıldığı TEOG, yeni eğitim öğretim yılından itibaren 6 değil 3 dersten yapılacak. İyi bir liseye girmek isteyen öğrenciler; Türkçe, Matematik ile Fen ve Teknoloji derslerinden sorumlu olacak. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil sınavları merkezi olarak uygulanmayacak. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Çalışma bittiği zaman duyuracağız” dedi. MEB yetkilileri ise, “Herkesi dinledik. Öğretmenler tarih, din gibi derslerin sorularında kendilerini daha özgür hissetmek istiyor. Bazı öğrencilerin açık uçlu sorularda daha başarılı olduğunu gördük” diye konuştu. Yeni uygulamanın önümüzdeki yıl devreye alınması bekleniyor.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.