Türk Hava Kurumu Üniversitesi'ne kinayeli atama

Atatürk'ün büyük önem verdiği ve Türk gençlerine havacılığı sevdirmesi için kurulan, ancak AKP döneminde çok sayıda şaibeli konularla gündeme gelen Türk Hava Kurumu bünyesindeki üniversiteye, Arap Dili edebiyatı hocası rektör olarak atandı

15 Eylül 2023 Cuma 18:49
Türk Hava Kurumu Üniversitesi'ne kinayeli atama






Türk Hava Kurumu Üniversitesi'ne kinayeli atama


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her konuşmasında vurgu yaptığı 'liyakat' vakıf üniversitelerinde lime lime dökülüyor. Türk gençlerine havacılığı ve uçak sevgisini aşılamak için kurulan Türk Hava Kurumu'nun üniversitesine, havacılıkla uzaktan yakından ilgisi bulunmayan, Arap Dili ve Edebiyatı Profesörü Rahmi Er'i havacılık bilimleri üzerine eğitim verilen Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin rektörlüğüne getirdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yedi üniversiteye rektör atadı. Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Altınbaş Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Çağrı Erhan, Atılım Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Esra Hatipoğlu, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Fadime Yüksektepe, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Rahmi Er ve Yaşar Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Levent Kandiller atandı.

Atama kararları arasında Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Rahmi Er'in getirilmesi tartışma konusu oldu. Zira söz konusu üniversitede Hava Ulaştırma Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi gibi fakültelerin; Uzay Mühendisliği, Uçak Mühendisliği gibi bölümler yer alıyor.

Üniversitenin internet sitesindeki "Hakkında" bölümünde de "Atatürk’ün attığı çağdaş temel üzerinde, 'Havacılık ve Uzay' alanında bilimselliğe dayalı ve nitelikli eğitim ve araştırma programlarına sahip, yarattığı fark ile geleceğe yön veren bölge ve dünyada sayılı bir araştırma üniversitesi olmaktır" ifadeleri bulunuyor. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Akademisyen 2023-09-17 06:04:56

Rektör olacak kişinin kamu yönetimi, işletme ve muhasebe, hukuk gibi konularda profesör olanlardan seçilmesi gerekiyor. Olması gereken bu, olan bu değil. Önceden hangi fakültede öğretim üyesi çoksa, meselâ tıp, rektör oradan seçilirdi. Şimdi ise tek adam AKP eski vekillerini, vekil adaylarını, vekil aday adaylarını, vekil olma ihtimali olanları rektör atıyor.