600 milyon dolarlık Anne - Çocuk fuarı için geri sayım başladı

600 Milyon Dolarlık Anne Bebek Çocuk Sektörü, Kıtaları Buluşturan CBME Türkiye Fuarına Hazırlanıyor...

30 Ekim 2018 Salı 11:22
600 milyon dolarlık Anne - Çocuk fuarı için geri sayım başladı






600 milyon dolarlık Anne - Çocuk fuarı için geri sayım başladı



Anne bebek çocuk ürünleri pazarı, hem üretim hem tüketim alanlarında istikrarlı şekilde büyümeye devam ediyor. Her yıl 1.3 milyondan fazla bebeğin dünyaya geldiği ülkemizde, yaklaşık 600 milyon dolarlık iş hacmine ulaşan sektör, 9-12 Ocak 2019 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi - CNR Expo'da yapılacak 36'ncı Uluslararası İstanbul CBME Türkiye Anne, Bebek ve Çocuk Ürünleri Fuarı'nda buluşmaya hazırlanıyor. 37 bin m2 alanda 750 marka ve 300 firmanın katılımı ile yapılacak fuara, 125 ülkeden 18 bini aşkın profesyonel ziyaretçi katılımı bekleniyor


Başta bebek-çocuk hazır giyim ve aksesuarları olmak üzere; araç gereç, bebek bakım ve beslenme ürünleri, mobilya ve ev tekstili, oyuncak ve bisiklet grubu ile anne ve hamile ürünlerine kadar bebek ve çocuk sektörüne ait tüm ürün gruplarından 750 marka ve 300 firma, çocuk modasına dair en yeni ve trend ürünlerini, 36'ncı Uluslararası İstanbul CBME Türkiye Anne, Bebek ve Çocuk Ürünleri Fuarı'nda vitrine çıkarıyor.

Ülkemizde her yıl 1.3 milyondan fazla bebek dünyaya geliyor...

Türkiye'de sektörün en uzun soluklu ve istikrarlı fuarı olan CBME Türkiye, anne bebek çocuk ürünleri alanında bir dünya markası ve ülkemiz dışında Çin, Hindistan ve Singapur'da da düzenleniyor. Her yıl 1.3 milyondan fazla bebeğin dünyaya geldiği ülkemizde; giyimden araç gerece, oyuncaktan bakım ürünlerine kadar birçok alt sektörde bebek ekonomisinin hacmi genişliyor. CBME Türkiye'nin destekçisi Bebek Araç Gereçleri Üretici, İthalatçı ve Perakendecileri Derneği BAGİDER'e göre ebeveynler 0-2 yaş grubundaki bebekleri için yılda ortalama 2 bin TL harcıyor, bu rakam 3-4 yaş grubunda bin 600 TL'ye geriliyor. Sektörün yıllık iş hacminin ise 500-600 milyon dolar rakamlarına ulaştığı tahmin ediliyor.

125 ülkeden 18 bin ziyaretçi bekleniyor...

Türkiye'nin en büyük anne, bebek, çocuk ürünleri üreticileri, distribütörleri ve alıcılarının CBME Türkiye'de yer alacaklarını belirten CBME Türkiye Marka Direktörü Hatice Dinçer, "2019 yılı İlkbahar-Yaz Bebek Çocuk modası ile tüm ürün gruplarına dair en trend ürünlerin sergileneceği CBME Türkiye'ye ağırlıklı olarak Balkan ülkeleri, Türki Cumhuriyetler, Orta-Doğu, Kuzey Afrika, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Doğu Avrupa ülkeleri başta olmak üzere 125 ülkeden 18 bin ziyaretçi bekliyoruz. Asya ve Avrupa kıtalarının birleştiği İstanbul'da düzenlenen CBME Türkiye sektör için oluşturduğu ihracat potansiyeli ve uluslararası ziyaretçi sayısı ile öne çıkıyor" dedi.

'Anneliğe Dair Her Şey', mammashow'da...

Hamile ve 0-3 yaş bebek ailelerine özel, Türkiye'nin en kapsamlı etkinliği mammashow, 'Anneliğe Dair Her Şey' mottosuyla 9-12 Ocak 2019 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde CBME Türkiye ile eş zamanlı olarak düzenlenecek. 14 başlık altında hazırlanan eğitim seminerlerinde 20 uzman konuşmacının yer aldığı mammashow'da ayrıca, en yeni ürün ve hizmetleri deneyimleme fırsatları, yenidoğan ve bebek alışverişi denildiğinde ilk akla gelen sektördeki en prestijli markaların fuara özel fiyatlarıyla alışveriş imkanı ve yüzlerce markanın hediye-indirim yağmuru, anne ve anne adaylarını bekliyor olacak. Bebek Araç Gereçleri Üretici, İthalatçı ve Perakendecileri Derneği BAGİDER ile yapılan işbirliği kapsamında Derneğin #yarınlarımızolsun sosyal sorumluluk projesine destek verilerek, çocuklarda oto koltuğu kullanmanın hayat kurtardığına dikkat çekmek ve bilinçlendirmeye katkı sağlamak üzere panel düzenlenecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.