89 yıllık şirket | Kafkas Kestane konkordato ilan etti 

Türkiye'nin en köklü kuruluşlarından Kafkas Şeker ortakları arasında çıkan anlaşmazlık, dünyaca ünlü markayı iflasın eşiğine getirdi..

10 Temmuz 2019 Çarşamba 20:00
89 yıllık şirket | Kafkas Kestane konkordato ilan etti 






89 yıllık şirket | Kafkas Kestane konkordato ilan etti 


Tüm dünyaya Türk Kestane Şekeri tadını sevdiren, tarımsal sanayinin öncü kuruluşlarından biri olan Kafkas Şekerleme konkordato başvurusunda bulundu. Kestaneleriyle ünlü Bursa'nın en eski kuruluşları arasında yer alan Kafkas Şekerleme'nin Marmara Bölgesi'nde çok sayıda satış mağazası bulunuyor. 


 


Ünlü kestane şekeri markası Bursalı Kafkas'ın ortaklarından İnci İnhal konkordato talep etti. Şirkete üç ay geçici konkordato mühleti verildi. 1930 yılında kurulan Kafkas Şekerleme'de şu anda üçüncü kuşak iş başında. Kuzenler arasındaki anlaşmazlığın şirketi konkordato talebine kadar getirdiği iddia ediliyor
Faaliyetlerine 1930 yılında başlayan Bursa'nın köklü firması Kafkas konkordato talep etti, şirkete üç aylık süre verildi. 

Basın İlan Kurumu'nun Resmi İlan Portalında 27.06.2019 tarihinde yayınlanan konkordato geçici mühlet kararı ve itiraz hakkının ilanen tebliğine göre Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin konu ile ilgili kararında, "Davacılar İnci İnhal, Kafkas Pasta Şekerleme San. ve Tic. A.Ş. tarafından adî konkordato talep edilmiş ve İ.İ.K.'nın 286'ncı maddesinde belirtilen belgelerin eksiksiz olarak sunulduğu belirlenmiştir. Yasa gereğince geçici konkordato mühleti verilmiş, tensiben alınan kararların bir kısmının ilanı gerekmiştir" denildi.

Kararda şöyle denildi:

T.C. BURSA 1. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINDAN
ESAS NO : 2019/476 Esas
Davacılar İNCİ İNHAL , KAFKAS PASTA ŞEKERLEME SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ (Ticaret Sicil No:13027), tarafından adî konkordato talep edilmiş ve İ.İ.K.'nın 286'ncı maddesinde belirtilen belgelerin eksiksiz olarak sunulduğu belirlenmiştir. Yasa gereğince geçici konkordato mühleti verilmiş, tensiben alınan kararların bir kısmının ilanı gerekmiştir.Bu kapsamda;
Davacı borçluya iş bu tensip tutanağının davacıya tebliği tarihinden başlamak üzere üç aylık geçici mühlet verilmiştir.

Davacı-borçlu adına kayıtlı tüm taşınır ve taşınmaz malların üçüncü kişilere devri, ikinci bir karara kadar yasaklanmıştır. Borçlu, mahkemenin izni dışında mühlet kararından itibaren rehin tesis edemez, kefil olamaz, taşınmaz ve işletmenin devamlı tesisatını kısmen dahi olsa devredemez, takyit edemez ve ivazsız tasarruflarda bulunamaz.

İ.İ.K'nın 288/1 maddesine göre geçici mühlet, kesin mühletin sonuçlarını doğuracağından İİK'nın 294, 295, 296 ve 297 maddeleri kıyasen uygulanarak geçici mühlet içinde davacı aleyhine 6183 Sayılı Kanuna göre yapılan takipler de dahil olmak üzere hangi nedene dayanırsa dayansın her türlü ihtiyati tedbir, ihtiyati haciz ve muhafaza işlemleri de dahil tüm takip işlemlerinin yapılmaması yönünde ihtiyati tedbir kararı verilmiştir. Bu tarihten itibaren yeni icra ve iflas takibi yapılamayacaktır.

Tedbirler İ.İ.K.'nın 206'ncı maddesinin 1'inci sırasında yazılı imtiyazlı alacaklar ve rehinle temin edilmiş alacaklar açısından hüküm ifade etmez.

Geçici mühlet içinde görev yapmak üzere bir konkordato komiseri atanmıştır. Mali konularda uzman komiser olarak SMMM ŞÜKRÜ ÇALIŞKAN atanmıştır.

Davacı şirketten alacaklı olduğunu iddia edenler iş bu ilanın yayınlandığı günden itibaren yedi (7) günlük kesin süre içerisinde dilekçe ile itiraz edebilir, konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleri ile birlikte ileri sürebilir.
Geçici mühletin uzatılması veya sürenin dolmasından önce ortaya çıkabilecek mühim sebeplerle süre sonunun beklenmesine gerek kalmaması ihtimali bulunduğundan duruşma günü belirlenmemiştir. İlan olunur.

3. KUŞAK ÇEKİŞMESİ MARKAYI ZORLADI 

Öte yandan Bursa basınına göre aile içindeki bir takım anlaşmazlıklar nedeniyle Kafkas grubuna geçtiğimiz günlerde kayyum atandığı ileri sürüldü. Şirketin şu anda ortakları kuzenler Ali Tatveren ve İnci İnhal. Ali Tatveren'in şirketin satılmasını isteği, İnci İnhal'in ise karşı çıktığı iddiaları yerel basında daha önce de yer almıştı.

YÖNETİM KURULU TOPLANTIDA

Kafkas'tan konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, yönetim kurulunun toplantıda olduğu öğrenildi.


 

Son Güncelleme: 11.07.2019 07:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.