Afrika'nın en büyük ticaret bölgelerinden birisi Cibuti'de açıldı

Afrika Boynuzu’nun stratejik konumuyla ön plana çıkan ülkesi Cibuti, Afrika’nın en büyük serbest ticaret bölgelerinden (STB) birinin açılışını gerçekleştirdi.

05 Temmuz 2018 Perşembe 20:54
Afrika'nın en büyük ticaret bölgelerinden birisi Cibuti'de açıldı






ADDİS ABABA (AA) - Başkent Cibuti’de yapılan açılış törenine, Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Gulle’nin yanı sıra çok sayıda Afrikalı lider katıldı.

Yaklaşık iki sene önce inşasına başlanan ve 240 hektar büyüklüğe sahip Cibuti Uluslararası Serbest Ticaret Bölgesi, 10 yıl içerisinde 4 bin 800 hektar alana kadar genişletilecek ve içerisinde faaliyet gösteren yabancı şirketlere büyük avantajlar sağlayacak.

Çinli şirketler tarafından inşa edilen STB, kazancının büyük çoğunluğunu liman gelirlerinden elde eden ülkedeki ana limanlarla bağlantıya sahip olacak.

Kızıldeniz'in Aden Körfezi'ne açıldığı noktadaki Cibuti, dünyanın en önemli ticaret rotalarından biri üzerinde bulunuyor.

Muhabir: Tufan Aktaş

Anahtar Kelimeler:
Dünya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.