Aliağa Gemi Sokum Tesislerin​e 3.5 milyon TL ceza

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aliağa gemi söküm tesislerine yaptığı ani denetimde 23 tesis ve işletmeye 3 milyon 565 bin TL ceza kest

10 Ekim 2013 Perşembe 14:34
Aliağa Gemi Sokum Tesislerin​e 3.5 milyon TL ceza






Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın talimatı ile ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nden 10 uzman personel İzmir’e gönderilerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile birlikte Aliağa Gemi Söküm Bölgesinde Çevre Mevzuatı kapsamında ani denetimler gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen denetimlerde işletmelerin atık yönetim planları, tehlikeli maddeler ve tehlikeli atıklar zorunlu mali sorumluluk sigortalarının yanı sıra gemi söküm faaliyeti sırasında oluşan atıkların bertarafına ilişkin incelemeler yapıldı.

Yapılan denetimlerde atık yönetim planları, tehlikeli maddeler ve tehlikeli atıklar zorunlu mali sorumluluk sigortası olmayan ve gemi söküm faaliyeti sırasında oluşan atıklarını Çevre Kanunu ve ilgili yönetmeliklere aykırı olarak bertaraf ettiği tespit edilen 23 tesis ve işletmeye toplam 3 milyon 565 bin TLtutarında idari para cezası uygulandı.

Bölgede faaliyette bulunan tesislerin, yürürlükte bulunan Çevre Mevzuatı hükümlerine uygun olarak çalışması gerektiği yönünde uyarıldığı öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.