Arçelik, 20 bin solunum cihazı üretecek ve hibe edecek

Türk sanayiinin öncü kuruluşu Arçelik, Koronavirüs ile mücadele hayati önem taşıyan solunum cihazı için üzerine düşeni yaptı..

26 Mart 2020 Perşembe 21:59
Arçelik, 20 bin solunum cihazı üretecek ve hibe edecek






Arçelik, 20 bin solunum cihazı üretecek ve hastanelere hibe edecek



Türkiye koronavirüs ile mücadelede adeta tek yumruk oldu. Toplumun her kesimden, işadamından sivil toplum kuruluşuna, yatırımcısından eğitimcisine ölümcül salgına karşı Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere konuyla ilgili devletin resmi kurumlarına tam destek veriyor. Koronavirüs ile mücadelede Çin ve İtalya ile İspanya başta olmak üzere tüm ülkelerde en büyük sıkıntısı çekilen cihazların başında yer alan solunum ünitesi için yürütülen çalışmalarda Koç Grubu'nun devreye girdiği iddia edildi.

Türkiye'nin gözü ünlü şirketleri arıyor 

Türkiye'nin İHA üretiminde öncü kuruluşu Baykar'ın da solunum destek ünitesi üretmek için hazırlıkları sürüyor. Bu arada Koç Grubu'nun en önemli turizm yatırımlarından biri olan Divan Otel, sağlık çalışanlarına tahsis edildi.

FORD OTOSAN MASKE ÜRETECEK

Gruba yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre Arçelik Çerkezköy tesislerinde en az 20 bin adet solunum cihazının üretimi için gerekli hazırlıklar bitmek üzere. Koç Grubu, bu cihazların tamamını Sağlık Bakanlığı Hastanelerine ücretsiz hibe edecek.

Arçelik'in bu kararı çok sayıda şirketin devreye girmesine öncülük etti. Vestel başta olmak üzere çok sayıda şirketin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile temas halinde olduğu daha önce açıklanmıştı. TÜBİTAK ve Aselsan'ın üretici şirketlere teknoloji ve yazılım desteği vereceği bildiriliyor.

Son Güncelleme: 27.03.2020 22:50
Anahtar Kelimeler:
ArçelikSolunum Cihazı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.