Artema'ya 'TSE Çift Yıldız' Belgesi

BİLECİK'in Bozüyük İlçesi'nde faaliyet gösteren Artema'ya Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından 'TSE Çift Yıldız' belgesi verildi. TSE'nin Türkiye'de sanayinin kalitesini artırmak amacıyla...

02 Ekim 2014 Perşembe 16:16
Artema'ya 'TSE Çift Yıldız' Belgesi






BİLECİK'in Bozüyük İlçesi'nde faaliyet gösteren Artema'ya Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından 'TSE Çift Yıldız' belgesi verildi.
TSE'nin Türkiye'de sanayinin kalitesini artırmak amacıyla başlattığı uygulama kapsamında 'TSE Çift Yıldız' belgesi almaya hak kazanan ilk kuruluş olan Artema'ya belgesinin verilmesi nedeniyle Bozüyük'teki Artema üretim tesislerinde tören düzenlendi. Törene, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, TSE Başkanı Hulusi Şentürk, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Atalay Gümrah ile çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Atalay Gümrah, Artema'nın kalite sistemleri bakımından dünyada ilk sıralarda yer alan üreticilerden biri olduğunu söyledi. Gümrah şöyle dedi:
"Artema'yı anlatırken birkaç özelliğin altını çiziyoruz. Artema bozulmaz, yani dayanıklıdır. Artema'nın armatürleri sızdırmaz, aşınmaz, kararmaz ve tasarrufludur. Bu iddialı tanımlamaları gönül rahatlığıyla kullanıyoruz çünkü ürünlerimizi standartların üzerinde testlere tabi tutuyoruz. Artema'nın, Avrupa'nın ilk 10 üreticisi arasında yer almasını sağlayan bu özelliklerinin, TSE Çift Yıldız belgesiyle onaylanmasından büyük mutluluk duyuyoruz."

Artema'ya TS EN 817 Standardı kapsamında lavabo, banyo ve eviye bataryası; TS EN 200 Standardı çerçevesinde ise lavabo ve banyo bataryaları için 'TSE Çift Yıldız' belgesi verildiğini belirten TSE Başkanı Hulusi Şentürk şöyle dedi:
"TSE olarak, standartların ötesinde, yüksek kalitede ürünleri TSE Yıldız, Çift Yıldız sistemiyle belgelendirerek, bu ürünlerin sıradan olanlardan farklılığını ortaya koymayı ve rekabete bilimsel katkı sağlamayı amaçladık. Bu belgelendirme sistemi; ülkemizde firmaların ArGe faaliyetlerine yönelmesini teşvik edecek, yüksek kalitede ürünlerin üretimini destekleyecek ve uluslararası rekabet kabiliyetine katkı sağlayacak bir modeldir. Teknolojisinin yeterliliğini ve ürünlerinin kalitesini tescillemek isteyen tüm firmalarımızı, TSE Yıldız, Çift Yıldız Belgesi almaya davet ediyoruz. Bu yarıştan kopan yalnız kalır."
Yapılan konuşmaların ardından TSE Başkanı Hulusi Şentürk, Atalay Gümrah'a TSE'nin Çift Yıldız belgesini verdi. Törenin ardından Artema üretim tesisleri gezildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.