ATM dolandırıcılığında mahkemeden kritik karar

Bankamatiklerde dolandırıcıların kurbanı olan vatandaşların mağduriyetine Yargıtay verdiği bir kararla dur dedi

02 Ağustos 2014 Cumartesi 06:10
ATM dolandırıcılığında mahkemeden kritik karar






ATM dolandırıcılığında mahkemeden kritik karar


ATM'de kartların kopyalanmasından, vatandaşlara ait şifre ve kullanıcı bilgilerinin ele geçirilmesinden bankayı haklı bulan yerel mahkemenin verdiği karar Yargıtay'dan geri döndü.

HIRSIZLIKTAN BANKA SORUMLU

İzmir'de bir vatandaş tarafından açılan dava Yargıtay'a taşındı. Yargıtay bankanın da sorumlu olduğuna karar verdi.

Hırsızlar, kurdukları düzenekle  para çekmeye gelen kişinin şifresini kameradan görüyor. Kişinin kartını ATM'den geri alması engelleyen yöntemle kartını ATM'de bırakan vatandaşın hesabındaki para da dolandırıcılar tarafından çekiliyor.

Konuya ilişkin İzmir'de açılan bir dava Ticaret Mahkemesi tarafından reddedildi. Ancak Yargıtay'dan bankayı sorumlu tutan bir karar çıktı.

Yargıtay 11'nci Hukuk Dairesi; "Bankaların ATM'ler üzerinden dolandırıcılık işleminin yapılmasına engel teşkil edecek önlemleri almaması nedeniyle kusurlu olduklarının kabulü gerekir" yönünde karar verdi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.