Ayvalık Festivali'nde dev buluşma | Ayvalık dünya markası olacak

Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat ve Turizm Festivali 13 Ekim'de başlıyor. 19 Ekime kadar devam edecek festival Ayvalık'ı dünya markası olma yolunda zeytin sektörü ile, turizm, gastronomi ve sporu birleştirecek 

04 Ekim 2023 Çarşamba 17:35
Ayvalık Festivali'nde dev buluşma | Ayvalık dünya markası olacak






Ayvalık Festivali'nde dev buluşma | Ayvalık dünya markası olacak


Dünyanın en iyi zeytinyağı üretimine ev sahipliği yapan Ayvalık 500 milyon dolarlık dev buluşmaya hazırlanıyor. Türk zeytin ve zeytinyağı üreticisi dev şirketler, turizm ve gastronomi sektörünün önde gelen isimleri festival süresince Ayvalık çıkarması yapacak. 

Cumhuriyetimizin ve ATO’nun kuruluşunun 100.yılında, Ayvalık Ticaret Odası, zeytin-zeytinyağı sektöründe üretimde, ihracatta ve markalaşmada üyeleri ile birlikte hızla büyüyor. ATO Zeytin, turizm ve gastronomiyi uluslararası festivalle dünyaya tanıtmaya hazırlanıyor.


Bu yıl 18'ncisi düzenlenecek olan Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat ve Turizm Festivali, zeytin sektörünün devlerini ve özel markalarını buluşturuyor. Tek başına Türkiye’nin zeytinyağı üretiminin yüzde 55’ni gerçekleştiren Ayvalık ihracat, yatırım ve turizm potansiyelini bu festivalle tüm dünyaya duyuracak.

Ayvalık Ticaret Odası'nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği Zeytin Hasadı ve Turizm Festivali hazırlıkları tamamlandı. 13 Ekim'de başlayacak olan festival, aynı zamanda turizm şehri olan Ayvalık'ın yükselen ticari potansiyelini ön plana çıkaracak. Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar, Türkiye'nin en kaliteli zeytin ve zeytinyağı üretiminin gerçekleştirildiği Ayvalık'ın, aynı zamanda büyük bir turizm potansiyeli olduğunu belirterek Zeytin Hasadı Festivali'nde "Bu yıldan itibaren zeytin ile turizmi birleştiriyoruz, Zeytin-Zeytinyağındaki ünümüzü gastronomi kültürümüz üzerinden turizm faaliyetlerimize de yansıtma çabasındayız. Hedefimiz Ayvalık’ı gastronomi, spor ve kültür kenti “ dedi.


AYVALIK, TURİZM VE GASTRONOMİ ZENGİNLİĞİNİ DÜNYAYA TANITACAĞIZ

Türkiye'nin zeytin ve zeytinyağı ihracatından bu yıl 500 milyon dolar üstünde gelir hedeflendiğini söyleyen Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar "Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat ve Turizm Festivali, Türkiye'nin en büyük üretici şirketlerini ve değerli markalarını ağırlayacak. Sektörün en önemli buluşmasına tanık olacağız. Kurulan zeytin-zeytinyağı pazarında, 2023 yılı hasadının ilk ürünleri doğrudan tüketiciyle buluşacak. Festivale Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık Belediyesi, Balıkesir Ticaret Borsası ile birlikte markalarımız, odamız üyesi turizm ve gastronomi şirketlerimiz destek veriyor. Ayvalık sadece zeytin, Zeytinyağı’ndan ibaret değil. Kültürel değerlerimizi, turizm gücümüzü ve gastronomi zenginliklerimizi dünyaya açmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Ayvalık kent dokusu, adaları, su altı florası, kızıl mercanları, su altı ve su üstü spor aktiviteleri, tabiat parkları, yürüyüş rotaları, mübadele ile gelen özellikli mutfağı, mavi bayraklı plajları, kaz dağlarının esintileri, dengeli eğlence ve gece hayatı ile kolay ulaşılır,  çıtası her geçen gün yükselen turizm kenti olduğuna işaret eden ATO Başkanı Ali Uçar şunları söyledi: 

AYVALIK ZEYTİNYAĞI ÜLKEMİZDE EN ÇOK TAKLİT EDİLEN 3 ÜRÜNDEN BİRİSİDİR.

“Coğrafi İşaretli Zeytinyağımız, Ayvalık markamız dünyada bilinirliğini ve ününü korurken, ülkemizde yoğun bir şekilde en çok taklit edilen 3 üründen birsidir.  Marka değerimize, üreticimize, işletmelerimize, yöremize ve tüketiciye zarar veren bu durumdan kurtulmak için ciddi çabalar içindeyiz. Nefaseti, kokusu, yakıcılığı, damakta bıraktığı tadı, ve pozitif ayırıcı özellikleri olan zeytinyağımızı festivaller, tadım eğitimleri, fuar katılımları ile anlatmaya, tanıtmaya ve tüketiciyi bilinçlendirmeye çok ciddi çaba sarf ediyoruz. Hukuki yollar üzerinden de hakkımızı arıyoruz. Halkımız zeytinyağı alırken öncelikli coğrafi işaretli, üzerinde Ayvalık Ticaret Odası hologramı olan ürünleri tercih etsin, markalı ürünleri alsın. Sosyal medya ve e- ticaret sitelerinde gördükleri piyasa değerinin altında, çok ucuza satılan ürünleri tercih etmesinler, mümkünse markaların mağazasından tadarak satın alsınlar. Aldıkları her yağ zeytinyağı değil, her zeytinyağı da Ayvalık Zeytinyağı değil “ dedi.
 

Son Güncelleme: 04.10.2023 17:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.