Bakan açıkladı, 2016 yılında kamuya 76 bin memur alınacak...

2015 yılı bütçe hedeflerini açıklayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önümüzdeki yıl boyunca en az 76 bin memur alınacağı müjdesini verdi.

16 Ekim 2015 Cuma 12:04
Bakan açıkladı, 2016 yılında kamuya 76 bin memur alınacak...






 

Bakan açıkladı, 2016 yılında kamuya 76 bin memur alınacak...

2016 yılı bütçe hedeflerini açıklayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önümüzdeki yıl boyunca en az 76 bin memur alınacağı müjdesini verdi. Bakan Şimşek, 2016 yılı için yeni vergiler veya vergi artışının da olmayacağını söyledi. İşte Bakan Şimşek'in açıklamalarıyla ilgili detaylar... 2016 yılında vergi artışı ve yeni verginin olmayacağını söyledi. Şimşek ayrıca 2016'da kamuya 74 bin personel alanacağınız duyurdu.

2016 MEMUR ALIMI
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bütçede 9 aylık gerçekleşmeler bütçe hedefleriyle uyumlu, kaygılanmaya gerek yok. Bu yılki bütçede revize hedeflere ve diğer hedeflere rahatlıkla ulaşabileceğiz." dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 9 aylık bütçe gerçekleşmelerinin belirlenmiş hedeflerle uyumlu olduğunu ve kaygıya gerek olmadığını bildirdi.

Eylül ayı bütçe gerçekleşmelerini bir basın toplantısı ile açıklayan Şimşek'in verdiği bilgilere göre Eylül ayında merkezi yönetim bütçesi 14,1 milyar TL açık verdi. Bu dönemde faiz dışı bütçe açığı 7,7 milyar TL oldu.

Ocak-Eylül döneminde merkezi yönetim bütçe açığının 13,5 milyar TL olduğunu ifade eden Şimşek, 31,3 milyar TL faiz dışı fazla verildiğini de vurguladı.

Konuşmasında bu yıl tamamı için bütçede revize hedeflere ve diğer hedeflere rahatlıkla ulaşıbileceğini ifade eden Şimşek, "2015 yılı
sonunda bütçe gedirleri hedefi 503 milyar TL, gelir hedefi 478,5 milyar TL, bütçe açığı hedefi 24,5 milyar TL, faiz dışı fazla hedefi 29,5 milyar TL" diye konuştu.

Türkiye'nin kamu anlamında dengeyi bulduğunu da savunan Şimşek, 2015 sonunda kamuda sıfır açık beklediklerini vurguladı.

Türkiye'de büyümenin bu yıl muhtemelen yüzde 3 olacağını ifade eden Şimşek "Gelişmekte olan ülkeler için tek çıkış yolu reform. ABD'de gidişat iyi görünüyor. Ancak henüz Çin'den dolayı parasal sıkılaştırmayı yeni aşamaya getirecel kadar heralde kendilerini güvende hissetmiyorlar. Cari açık daralıyor. Bu sene muhtemelen 36,7 milyar dolar olacak, aslında daha da düşük olabilirdi. Sene sonu enflasyon tahminimiz yüzde 7,6, orta vadede yüzde 5, ardından da düşük tek haneyi hedefliyoruz" dedi.
Türkiye'nin önümüzdeki seçim sonrası tekrar istikrarı yakalayacağını ifade eden Şimşek, Türkyie'nin güçlü hükümetle yapısal dönüşüm reform programını uygulamaya koyması durumunda ise gelişmekte olan ülkelerden ayrışacağını kaydetti.

Bakan Şimşek, 2016 yılında vergi artışı ve yeni verginin olmayacağını da söyledi.
Son Güncelleme: 16.10.2015 12:05
Anahtar Kelimeler:
2016 Memur Alımı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.