BİMEKS, Media Markt'ı satın almak istiyor

Türkiye'nin elekronik perakende satış devi haline gelen BİMEKS bölgesel güç haline geliyor. BİMEKS dünya devine talip oldu

19 Aralık 2013 Perşembe 02:34
BİMEKS, Media Markt'ı satın almak istiyor






 


Avrupa'nın elektronik perakende devlerinin korkulu rüyası haline gelen Türk şirketler gözünü yabancı rakiplerin satış ağına dikti. Electroworld’ün ardından Darty’yi de alan Bimeks hedeflerini büyüttü. Genel Müdür Arif Bayraktar, satışı gündeme gelirse Media Markt’ı da değerlendireceklerini söyledi.

Bir süre önce Electroworld Türkiye’yi satın alan yerli teknoloji market zinciri Bimeks, şimdi de uzun süredir satışı gündemde olan Avrupa’nın üçüncü büyük elek­tronik perakende şirketi Fransız Darty’nin Türkiye’deki faaliyetlerini satın almak için anlaşma imzaladı.

Nakış nakış işleyeceğiz

 Devir işleminin ardından, Türkiye pazarında ikincilik için yarışan Bimeks’in bu konumu da kesinleşecek. An­laşmanın 28 mağazanın devrini öngördüğü ve mali de­ğerinin daha sonra belirleneceği ifade edilen açıklamada, “Hisse ve faaliyetlerin devri, değerleme çalışması sonrasında ortaya çıkacak miktar üzerinden yapılacak” denildi. Anlaşma sonrası BUGÜ­N’ün sorularını yanıtlayan Bimeks Genel Müdürü Arif Bayraktar, tüm ekip olarak çok heyecanlı ol­duklarını belirterek “Lider olmak kolay değil. Ama hedefimiz bu ve bu doğrultuda çalışıyoruz. Zira önümüzde bizi bekleyen 32 ili- miz ve büyük ilçelerimiz var. Hızlı bir şekilde hem kendimiz hem iş ortaklarımızla beraber Anadol’yu Bimeks’lerle nakış nakış  işleyeceğiz. Ve Anadolu insanımızın her birine rekabetin faydalarını göstereceğiz” dedi.

Şartlar elverirse konuşuruz

 Bayraktar, Türkiye pazarında kalan tek yabancı teknoloji zinciri olan Media Markt ile ilgili sorduğu­muz soruya ise şu yanıtı verdi: “Eğer satışı gündeme gelir ve şartlar elverirse oturup konuşuruz. Bizim hedeflerimizle örtüşen bir durum var ise değerlendiririz.”

Ciroyu ikiye katlayacak

 Darty mağazalarının devralınmasının ardından Bimeks’in, pazarda Teknosa’nın  ardından ikinci ko­numu kesinleşecek. Şu anda 93 bin metrekare ile faaliyet gösteren Bimeks, Darty’nin 28 mağaza­sının devralınmasıyla satış alanını 33 bin metrekare daha artıracak. 2013 yılını (2 aylık Electro World katkısıyla birlikte) 670-700 milyon TL ciro ile kapatmayı hedefleyen şirket, Darty’nin de katı­lımıyla birlikte cirosunu yüzde 100’ün üzerinde büyütmeyi hedefliyor.  

Electroworld’ü de satın almıştı

 Bimeks, geçen eylül ayında da İngiliz perakendecilik şirketi Dixons Retail bünyesindeki Electro­world mağazalarının Türkiye faaliyetlerini 6 milyon lira bedelle satın almak için hisse devir anlaş­ması imzalamıştı.

Personeli de aldı

 Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray taraflar arasında bağlayıcı bir ön anlaşma imzalan­dığını ve satış anlaşmasının 1 ay içinde yapılmasının planlandığını belirterek “Devir işlemi stoklar ve demirbaşlar üzerinden belli bir iskonto oranı ile yapılacak. Devir işlemi sadece mağazalardaki stok, demirbaş ve personeli kapsıyor. Darty’nin Türkiye operasyonunun zarar, borç veya alacakla­rı gibi finansal unsurlarını kapsamıyor” dedi.

İsim hakkı 1 yıl kalacak

 Akgiray, Darty mağazalarının isim hakkının 1 yıl süreyle Bimeks’te olacağını, sonrasında ise bu ma­ğazaların da Bimeks’e dönüştürüleceğini belirtti. KAYNAK BUGÜN GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.