Bu fuarda ağaçlar kumaş açtı: EVTEKS 21 yaşında

Türkiye’de ilk kez bir fuar alanında ağaçlar, kolonlar, servis araçları, banklar ve duraklar renkli kumaşlarla kaplandı. ‘Yarn Bombing’ sanatından esinlenerek binlerce metrekare ev tekstili kumaşıyla kaplanan fuar alanı, katılımcıların beğenisini topladı.

20 Mayıs 2015 Çarşamba 15:36
Bu fuarda ağaçlar kumaş açtı: EVTEKS 21 yaşında






Bu fuarda ağaçlar kumaş açtı: EVTEKS 21 yaşında

Türkiye’nin en büyük ev tekstili fuarı EVTEKS, 21. yılına özel bir tasarım yaparak ziyaretçilerinin karşısına rengarenk çıktı. Türkiye’de ilk kez bir fuar alanında ağaçlar, kolonlar, servis araçları, banklar ve duraklar renkli kumaşlarla kaplandı. ‘Yarn Bombing’ sanatından esinlenerek binlerce metrekare ev tekstili kumaşıyla kaplanan fuar alanı, katılımcıların beğenisini topladı.

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSI?AD) ve CNR işbirliğiyle bu yıl 21’incisi düzenlenen ve sektörün nabzını tutan EVTEKS Fuarı, ziyaretçilerini renkli bir sürprizle karşıladı. Birbirinden renkli kumaşlarla süslenen fuar alanı ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Fuarda festival havası

2004 yılında ortaya çıkan bir sokak sanatı akımı olan ‘Yarn Bombing’den (örgü bombardımanı) ilham alınarak, ev tekstili kumaşlarıyla süslenen fuar alanı, ziyaretçilere kendini festivalde gibi hissettirdi. TETSİAD Başkanı Yaşar Küçükçalık, 2015 EVTEKS Fuar alanını alışılmışın dışında ziyaretçilere daha renkli sunmak ve ev tekstili dünyasına ilgi çekmek için bu çalışmayı yaptıklarını belirtti. Küçükçalık konuyla ilgili “Türkiye ev tekstilinde kullanılan özgün renk ve desenleri sadece eşyalar üzerinde değil fuarımızda, açık alanda da kullanmak istedik. Dünyada popüler olan bir sanattan esinlenerek kendi kültürümüzün renk ve motiflerini birleştirerek ilk kez bir fuar alanını festival havasına bürüdük. Önümüzdeki yılın ev tekstili trendlerinin renklerini de ağaçlardaki kumaşlara yansıttık” diye konuştu.


Fuarın en çok ilgi çeken görüntülerinden birisi de kumaş kaplı spor araba olurken, rengarenk ağaçlar ve banklar fotoğraf çekmek isteyenlerin ilgi odağı haline geldi. Fuarda renkli kumaşlarla kaplı alanlar için toplam 2000 metrekare kumaş kullanıldı, 120’den fazla ağaç, çok sayıda bank ve servis araçları kumaşla kaplandı. Fuardaki festival havasını yerinde görmek isteyenler 23 Mayıs’a kadar CNR Expo Fuar Merkezi’ndeki EVTEKS Fuarı’nı ziyaret edebilir.
Son Güncelleme: 20.05.2015 15:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.