Çakar ve siren kullandığını bildirmeyen yandı

Alınan karar ile birlikte çakar ve siren kullandığını emniyete bildirmeyen araçlar kontrol amaçlı da çevirebilecek.

12 Ekim 2016 Çarşamba 07:43
Çakar ve siren kullandığını bildirmeyen yandı






Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Eylem Planı toplantısında alınan kararlar sonrasında; tüm kurum ve kuruluşlara bir süre verilerek ellerinde geçiş üstünlüğü olan araçların plakalarını bildirmeleri istendi. Kurumlardan kullandıkları araçların geçiş üstünlükleri, çakar ve ses sistemlerini hangi madde kapsamında kullandıklarını da belirtmeleri talep edildi. Bunu için belirlenen süre ise dün doldu. Bu süre içerisinde oluşturulan listeler Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nde toplandı ve bir veri tabanı oluşturuldu. Bundan böyle trafik polisleri emniyet şeridinde çevirdikleri çakarlı araçları bu listeden sorgulayacak. Listede plakası olmayan aracı kullanana idari soruşturma açılacak. Kuruma ise ceza kesilecek.

Haksız yere emniyet şeridini kullanan çakar lambaları ve ses sistemlerini kullanarak geçiş üstünlüğü sağlayan kişilere yönelik yeni bir düzenlemeye gidiliyor. Kararlar 15 Temmuz sabahında Ankara Gölbaşı’nda Vali Galip Demirel Vilayetler Evi’nde eski İçişleri Bakanlığı Müsteşarı, şimdi Emniyet Genel Müdürü olan Selami Altınok başkanlığında yapılan toplantıda alındı. Buna göre artık ambulans, itfaiye AKOM, polis araçları, koruma araçları gibi geçiş üstünlüğü olan araçlar bir listeden takip edilecek.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.