Cep telefonu fiyatlarına ÖTV şoku | Yüzde 50 arttı

İthal cep telefonlarının cari açık üzerindeki baskısını hafifletmeyi amaçlayan Maliye, ÖTV oranlarını artırdı. 1500 TL'nin üzerindeki cep telefonlarındaki ÖTV oranları yüzde 50 oranında artırıldı.

01 Mayıs 2019 Çarşamba 09:25
Cep telefonu fiyatlarına ÖTV şoku | Yüzde 50 arttı






Cep telefonu fiyatlarına ÖTV şoku | Yüzde 50 arttı

Türkiye'de cep telefonu fiyatlarında Özel Tüketim Vergisi, yüzde 40 ile 50 oranında artıyor. Fiyatı 600 TL ile 1500 TL arasında satılan cep telefonlarında ÖTV oranı yüzde 25 oranında yükselirken, bin 500 liranın üzerinde olan telefonlarda ÖTV oranı yüzde 50 artırıldı. 

ŞUBAT AYINDA MECLİS'TE GÖRÜŞÜLMÜŞTÜ


Geçtiğimiz yıl TBMM'De görüşülerek kabul edilen yeni ÖTV oranı ile ithal cep telefonu için ödediğimiz yüzde 25'lik ÖTV oranı yüzde 50'ye çıkarılmış oldu. Halen ithal cep telefonunda yüzde 25 olan ÖTV oranı yüzde 50'ye yükseltildi. 

CEP TELEFONLARINDA HANGİ VERGİLER VAR?

Vergiyle ilgili düzenleme ÖTV matrahlarının belirlenmesi için bakanlığa yetki veriyor. Kanunun 10'uncu maddesi ile cep telefonları ile diğer alıcısı bulunan verici portatif cep telefonu  vergi oranlarının belirlenmesinde ÖTV matrahları esas alınarak aşağıdaki tabloda gösterildiği şekilde farklı dilimler yeniden ayarlanabiliyor. 

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile cep telefonu satın alırken tüketicinin ödediği ÖTV oranı cep oran yüzde 25'ten yüzde 50'ye çıkarılmasıyla vergiler aşağıdaki gibi artacak..

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.