Chape nedir? Chape nasıl yapılır? Chape'siz çıkmam diyenlere Selva şıklığı

Chape, Selva Sadıkoğlu tarafından geliştirildi ve üretildi. Genç kızlar arasında hızla yayılan Chape modasının öncüsü Selva Sadıkoğlu tüm dünyada Chape'nin patentinin de sahibi oldu..

17 Ekim 2015 Cumartesi 22:33
Chape nedir? Chape nasıl yapılır? Chape'siz çıkmam diyenlere Selva şıklığı






Chape nedir? Chape nasıl yapılır? Chape'siz çıkmam diyenlere Selva şıklığı
Bir Türk modacısının öncülük ettiği Chape  (Şape) akımı hızla yayılıyor. Genc tasarımcı modacı Selva Sadıkoğlu'nun çizgisini taşıyan ve daha çok muhafazakar genç kızları, kadınları hedefleyen Chape'lerin çizgisi, renkleri çağdaş motifleri ve yüzde yüz Türk çizgisini taşıyan desenleri ile göz dolduruyor. 
KENDİ İÇİN TASARLADI, ÇOK TUTULDU

Marmara Üniversitesi mezunu muhafazakar genç moda akımının öncülerinden Selva Sadıkoğlu'nun patentini aldığı Chape 1930'lu yılların kadın şapkalarını andırsa da, tamamen farklı.

Selva hanım Chape'yi kendi örtünme tercihleri doğrultusunda hazırlamış, ancak yakın çevresi tarafından oldukça tutulunca hem modellerini hem de tasarımda kullandığı malzemeyi çeşitlendirmiş. Şapka ya da eşarbın zorunluluk gerektirdiği durumlar için kullanımı oldukça kolay. Bu yüzden uluslararası oteriteler Selva Sadıkoğlu'nun Chapesi'ne Sustainable Fashion (Sürdürülebilir Ekolojik Moda) içinde önemli bir yer atfetmiş. 
Chape başın tamamını kapatan, özel bir kalıpla üretiliyor. Terlemeyi ve baştan kaymayı önlüyor. Dış mekanlarda bozulmadan kırışmadan uzun süre giyilebildiği için genç iş kadınları, öğrenciler için oldukça ideal. 
Kurumsal üniforma arayışı içinde olan dev şirketlerin ilgisini çeken Chape için sağlık açısından şapka ve başörtüsüne göre çok daha fazla tercih nedeni olabiliyor. Kadınların örtünmeyle ilgili zamana karşı yarışta sıkıntılarını yıllardır gözlemlediğini söyleyen Selva Sadıkoğlu 'Bu konuda öncülük ettiğim için mutluyum. Hem sektörü hem de ülkeme, uluslararası alanda önemli bir ürünün patentini kazandırdım. Özel kalıplardan ve özenle seçtiğim kumaşlardan dikilerek hazırladığım Chape'leri dünyanın saygın magazalarını vitrinlerinde görmeyi hedefliyorum' diyor.
Zihninizi ve Tarzınızı Özgünleştirin çağrısıyla tüm kadınların Chape ile tanışmasını arzu ettiğini söyleyen Selva Sadıkoğlu, mutevazı atölyesini dev bir yatırıma dönüştürmek için hazırlanıyor..
Son Güncelleme: 17.10.2015 22:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.