Çimento sektöründe "alaylı çalışan" kalmayacak

ÇEİS Sınav ve Belgelendirme Merkezi" (ÇESBEM) ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) arasında Yetkilendirme Sözleşmesi imzalandı.

19 Mayıs 2018 Cumartesi 12:23
Çimento sektöründe "alaylı çalışan" kalmayacak






ÇESBEM MYK tarafından yetkilendirildi, çimento sektöründe "alaylı çalışan" kalmayacak


Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) bünyesinde kurulan "ÇEİS Sınav ve Belgelendirme Merkezi" (ÇESBEM) ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) arasında Yetkilendirme Sözleşmesi imzalandı. Türk çimento sektörüne özgü nitelikli işgücünün gelişimini sağlamak amacıyla, 1 milyon TL yatırımla hayata geçirilen ÇESBEM, bundan böyle çimento sektöründe sınav yaparak mesleki yeterlilik belgesi verecek ilk kurum olarak faaliyetlerini yürütecek.


ÇEİS tarafından, "sektörde belgesiz çalışan kalmaması" hedefiyle hayata geçirilen "ÇEİS Sınav ve Belgelendirme Merkezi", sınav ile mesleki yeterlilik belgesi vermek üzere Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edildikten sonra 16 Mayıs 2018 tarihinde imzalanan sözleşmeyle Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirildi.

Türkiye çapında 17 bin 500 kişiye istihdam sağlayan çimento sektöründe mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme sistemini oluşturan ilk kurum olan ÇEİS, 1 milyon TL yatırımla hayata geçirdiği ÇESBEM ile çimento fabrikalarının üretim bölümlerinde yardımcı işçi, işçi ve usta olarak görev yapan çalışanların tamamının mesleki yeterlilik belgesi sahibi olmasını hedefliyor.

ÇESBEM çimento sektöründe ilk


Vereceği hizmet dolayısıyla ÇESBEM'in sektörde ilk olma özelliği taşıdığının altını çizen ÇEİS Yönetim Kurulu Başkanı Tufan ÜNAL, bu yatırımın önemini şu sözlerle ifade etti:

"Gelecek dönemdeki nitelikli işgücü ihtiyacımızın sağlanması için eğitim temel sorunumuz. Türk çimento sektörü olarak bu sorunu aşmak ve sektöre nitelikli çalışanlar kazandırmak amacıyla, son 10 yılda eğitime 30 milyon TL'nin üzerinde harcama yaptık. Sektörün çatı kuruluşu ÇEİS olarak ise bu yatırım ve faaliyetlerin hızlanarak artırılması için yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Gelecekte üretim alanında istihdam edilecek herkesin Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olarak işbaşı yapabilmesi için ÇEİS bünyesinde faaliyete geçirdiğimiz ÇEİS Sınav ve Belgelendirme Merkezi'nin (ÇESBEM) yetkilendirilmesini sağlayarak, bu hedefimize doğru çok büyük bir adım atmış olduk. Yaklaşık 1 milyon TL yatırım ile faaliyete geçirdiğimiz ÇESBEM'in, nitelikli işgücünün tescil edilmesi bakımından sektörümüze hizmet edecek olmasından büyük mutluluk duyuyorum; Türk çimento sektörüne hayırlı olsun."


ÇEİS eğitim ve istihdam seferberliğini hızlandırdı

Kısa zaman önce Kocaeli Meslek Yüksek Okulu ile işbirliği protokolü imzalayan ÇEİS, mevcut Meslek Yüksek Okulu programlarının ilgili dalların müfredatında, Merkezi Kumanda Operatörü-Fırın, Merkezi Kumanda Operatörü-Farin, Merkezi Kumanda Operatörü-Çimento, Makine Bakımcı, Kimya Laboratuvar Analisti ve Çimento Test Elemanı Ulusal Mesleki Yeterliliklerini temel alarak oluşturulmuş seçmeli dersler verilmesini sağlamıştı.

ÇEİS, Kocaeli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ile gerçekleştirdiği anlaşmayla, hem istihdama katkı sağlamayı hem de sektördeki nitelikli eleman sayısını artırmayı amaçlıyor.


Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) Hakkında

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), üyelerinin çalışma ilişkilerinde; ortak hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek, üyelerinin verimli çalışmalarına destek olmak, toplu iş sözleşmesi süreçlerini yönetmek, iş sağlığı ve güvenliğini geliştirmek amacıyla 1964 yılında kurulmuş bir işveren sendikasıdır. ÇEİS, endüstri ilişkileri ve insan kaynakları faaliyetleriyle birlikte, iş sağlığı ve güvenliği, mesleki eğitim, meslek standartları ve mesleki yeterlilikler ile istatistik faaliyetlerini yürütmektedir. Çimento sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin %95'inin üyesi bulunduğu ÇEİS, bugün, 33 kuruluşa bağlı 64 tesisi yurtiçinde ve yurtdışında çok sayıda platformda temsil etmektedir.

Son Güncelleme: 19.05.2018 09:39
Anahtar Kelimeler:
çimento Sektörü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.