Cisco Araştırması | EMEAR Bölgesinde En Büyük BT Sorunları Bulut ve Güvenlik

Cisco’nun yaptırdığı son araştırmaya göre  başarılı bir dijital dönüşümde “hibrid iş gücü için güvenlik ve iş birliğine yoğunlaşılması, son kullanıcı deneyiminin en iyi şekilde sunulması, inovasyon ve güvenliğin desteklenmesi, teknolojinin desteğiyle çalışanlara yatırım yapılması ve toplumsal sorunların çözülmesi” büyük önem taşıyor.

13 Temmuz 2021 Salı 09:35
Cisco Araştırması | EMEAR Bölgesinde En Büyük BT Sorunları Bulut ve Güvenlik






Cisco Araştırması: EMEAR Bölgesinde En Büyük BT Sorunları Bulut ve Güvenlik


 

CİSCO’NUN  yeni Dijital Çevikliği Artırma Araştırması'nın sonuçlarına göre Avrupa, Orta Doğu ve Rusya (EMEAR) bölgesinde CIO'lar ve BT karar vericiler (ITDM'ler), iş yerleriiçin kritik inovasyonları yönlendirme konusunda BT yöneticilerinin önemini artıran zorlu bir yılın ardından dijitalleşme yatırımlarını en üst düzeye çıkarmayı ve inovasyonu desteklemeyi amaçlıyor. 

Geçtiğimiz on iki ay boyunca dünyanın her yerinden CIO'lar ve ITDM'ler, şirketlerini giderek artan güvenlik tehditleri listesinden korurken dijital ve bulut yatırımlarını hızlandırmak zorunda kaldı. Akıllı iş yerleri yaratma yolunda, EMEAR bölgesindeki BT yöneticilerinin 2020’de yaptıkları kritik yatırımları arttırmanın yollarını bulmaları gerekiyor.

Şirketlerini 2021 ve sonrasında başarıya taşımak için BT yöneticileri, önceliklerini ve stratejilerini, dağıtık iş gücünün üretkenliğini korumak için güvenli iş birliği araçları sağlamak, teknoloji yatırımlarını mümkün olduğunca arttırmak, çalışanlara ve müşterilere en iyi dijital deneyimi sunmak, bulut teknolojileri ve "hizmet olarak sağlanan" teknolojilerden faydalanmak ve kurumsal ve toplumsal sorunları teknolojiyle çözmek gibi temel sorunlara yoğunlaşmak şeklinde özetledi. 

2021 yılında BT yöneticilerinin şirketleri adına kritik başarı sağlamak için ön saflarda mücadele edeceğine dikkat çeken Cisco Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkan Yardımcısı Reem Asaad, şunları söyledi: "Belirsizliklerin sürdüğü ve yeni zorlukların ortaya çıktığı bu dönemde dahi EMEAR bölgesindeki CIO'lar ve BT karar vericileri bize, hız, esneklik ve hizmetleri hem geleneksel, hem de modern ortamlarda kullanma özgürlüğünü elde etmek adına ekipleri için dijital çevikliği artırmaları gerektiğini söylüyor."

Önemli bulgular:

Geleceğin iş hayatına hazırlanmak amacıyla hibrid çalışan ekiplerin  başarılı olması için son derece  güvenli bir erişim ve en iyi işbirliği deneyimlerine sahip olması gerekiyor. CIO ve ITDM'lerin çoğunluğu (yüzde 59) geleceğin neler getireceğinden emin olmazken, yüzde 87'si, kullanıcı cihazları, ağlar, bulut ortamları ve uygulamaları kapsayan güvenlik, kontrol ve yönetimin hayati öneme sahip olduğunu düşünüyor. Katılımcıların yüzde 83’ü, dağıtık iş gücünün uygulamalara ve yüksek nitelikli işbirliği deneyimlerine kesintisiz erişimle desteklenmesinin önemli olduğu konusunda hemfikir. Katılımcıların yüzde 85'inin dağıtık çalışma ortamında uzaktan çalışma araçlarının güvenliğini sağlamanın ve müşteri veya çalışan verilerini korumanın önemli olduğunu düşünmesi ise, iş gücünün dağıtık bir hale gelmesinin oluşturduğu büyüyen tehdit görünümüne karşı güvenliğin sağlanmasının en kritik unsur olduğunu ortaya koyuyor.

BT ekiplerinin giderek daha dağıtık, dinamik ve karmaşık hale gelen BT ortamlarına ayak uydurması için optimize son kullanıcı deneyimleri yaratması gerekiyor. Ankete katılan CIO ve ITDM'lerin yaklaşık üçte ikisi kullanıcı deneyiminin keyif (bu keyif olmamış. İnglizceesi nedir? )  ve gereksinimleri karşılama dengesi üzerinde yoğunlaşması gerektiği konusunda hemfikir. Katılımcıların yüzde 86'sına göre harika bir kullanıcı deneyimi sunmak için uygulama ve altyapı genelinde istikrarlı bir uygulama performansı sağlamak büyük öneme sahip olurken, yüzde 83'ü, uygulama ve geliştiricinin değişen politika ve optimizasyon ihtiyaçlarını karşılamak için altyapının uygulama yazılımı kadar dinamik yapılmasının önemli olduğunu düşünüyor. Kullanıcı deneyiminin memnuniyet olması hedeflenirken, katılımcıların yüzde 86’sına göre işi yavaşlatmadan uygunluk sağlamak için uygulamadan altyapıya güvenliğin korunması  çok önemli. 

Çeviklik, hız, genişletilebilirlik ve güvenlik ihtiyacı, hibrid bulut ortamları ve SASE (Güvenli Erişim Hizmeti Uç Noktası) çözümlerinin kullanılmaya başlamasına hız veriyor. CIO'lar ve ITDM'ler bulut teknolojisini iş esnekliği elde etmek için kullanıyor. Yine de, aynı anda herkesin ihtiyaçlarını karşılayan bir bulut çözümü yok. CIO ve ITDM'lerin yüzde 80’i  - ister şirket içi, ister halka açık, özel veya SaaS olsun - bulut ortamları seçiminde serbestlik sağlamanın önemli olduğunu kabul ederken, yüzde 81'i bu ortamlar genelinde ortak bir operasyonel modelin esas olduğunu düşünüyor. CIO'lar ve ITDM'ler güvenliği sağlanması gereken bulut uygulamalarına yatırım yapmakta olmaları nedeniyle SASE çözümlerini kullanırken (yüzde 58), sektörün en iyi uygulamalarıyla güncel kalmak istiyorlar (yüzde 52) ve/veya onlara bağlı çalışanlar dağıtık çalışmaya devam edecek (yüzde 40). 

Müşterilerin, çözümlerinin şirket içinde veya bulutta sağlanıyor olmasına bakılmaksızın bulut tüketim deneyimi beklentisi sonucunda "Hizmet olarak sağlanan" çözümler yaygın bir biçimde kullanılmaya başlıyor. Ankete katılanların yüzde 63'ü "Hizmet olarak sağlanan" çözümlerini kullanırken, yüzde 68'i esnek tüketim modelleri kullanıyor. Katılımcıların dörtte üçü ise "Hizmet olarak sağlanan" çözümlerinin son kullanıcı ve BT ekipleri için daha iyi bir deneyim sağlayarak şirketlerin operasyonel istikrar elde etmesine yardımcı olacağı görüşünde. Bunun yanında, katılımcıların yüzde 68'ine göre "Hizmet olarak" çözümleri daha iyi iş sonuçları sağlarken, yüzde 70'i "Hizmet olarak" çözümlerinin süreçleri basitleştirmesini ve riskleri gidermesini istiyor. 

2021 yılında teknoloji, CIO ve ITDM'lerin yetenekleri elde tutma, şirket içi girişimler ve daha geniş kapsamlı toplumsal meselelere müdahale etmesini kolaylaştırma konusunda itici bir güç olacak. CIO ve ITDM'lerin çoğu (yüzde 82), tümüyle dijitalleşen bir dünyada yetenekleri çekmenin ve muhafaza etmenin kritik öneme sahip olacağını düşünüyor. Ankete katılanların neredeyse yarısı, mevcut yetenekleri geliştirdiklerini (yüzde 44) ve önümüzdeki 12 ayda yeni alanlardaki yeteneklere yatırım yaptıklarını (yüzde 39) ifade etti. Çoğu CIO ve ITDM (yüzde 83) ise 2021 yılında sürdürülebilirlik (yüzde 42), çalışanların ruh sağlığı (yüzde 41), gizlilik (yüzde 41), çeşitlilik ve kapsayıcılık (yüzde 39) gibi şirket içi girişimlere yönelik çalışmalar yapacak. Bunun yanında, katılımcıların yüzde 78'i iklim değişikliği (yüzde 31), sosyal adalet (yüzde 28), insan hakları (yüzde 26), yanıltıcı veya "yalan" haberler (yüzde 26), yoksulluk, açlık ve evsizlik (yüzde 23) ile ilgili çalışmalar yürütecek. 

Ek Kaynaklar:

Cisco Dijital Uçurum Blog'u
Cisco Kapsayıcı Gelecek Blog'u
 

Anket Bilgileri

Cisco'nun "Accelerating Digital Agility" (Dijital Çevikliğin Hızlandırılması) başlıklı araştırması, Censuswide tarafından Kasım 2020'de düzenlendi ve dünya genelinde aşağıdaki 34 pazardan 23.000'i aşkın CIO ve BT karar vericisinin (ITDM) görüşlerini bir araya getirdi:

Amerika: Arjantin, Brezilya, Kanada, Şili, Kolombiya, Kosta Rika, Meksika, Peru, Amerika Birleşik Devletleri
EMEAR: Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Polonya, Rusya, İspanya, İsveç, İsviçre, BAE, BK
APJC: Avustralya, Çin, Hong Kong, Hindistan, Endonezya, Japonya, Kore, Malezya, Yeni Zelanda, Filipinler, Singapur, Tayvan, Tayland, Vietnam 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.