DAMAT’tan bir ilk daha | Ekosisteme saygılı koleksiyon

Moda perakendesinin liderlerinden Orka Holding, global marka sorumluluğu doğrultusunda öncü bir adım daha atarak “sürdürülebilir” üretim yöntemleriyle ekosisteme saygılı koleksiyon hazırladı.

04 Şubat 2020 Salı 17:06
DAMAT’tan bir ilk daha | Ekosisteme saygılı koleksiyon






DAMAT’tan bir ilk daha | Ekosisteme saygılı koleksiyon

Damat, Tween ve D’S Damat ile dünya moda perakendesinin liderlerinden Orka Holding, global marka sorumluluğu doğrultusunda öncü bir adım daha atarak “sürdürülebilir” üretim yöntemleriyle ekosisteme saygılı koleksiyon hazırladı.

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu “Moda perakendesinde küresel başarı için sadece mağaza açmak yeterli değil. Dünyada yükselen değerlere ve ekosisteme uyum sağlamak, global bir marka olmanın en önemli şartı haline geldi. Bu anlayışla ürettiğimiz doğa dostu ürünleri, 2020-21 Sonbahar/Kış koleksiyonunda müşterilerimiz ile buluşturuyoruz. 2025 yılına kadar koleksiyonumuzun yüzde 80’inin bu şekilde olmasını hedefliyoruz” dedi.

Orakçıoğlu: “Geçen yıl tüm hedeflerimizi gerçekleştirdik ve bugüne kadarki en yüksek EBİTDA değerine ulaştık. Bu yıl hedefimiz mağaza sayımızı tüm dünyada 480’e çıkartmak. Bu yıl yurt dışında açılması planlanmış ve anlaşmaları imzalanmış 40 mağazamız var. ABD’de Washington, New York ve Santa Monica’da olmak üzere toplam 3 mağaza açacağız. İtalya’da ise yakında Roma’da mağaça açmaya hazırlanıyoruz.”

Damat, Tween ve D’S Damat ile dünya moda perakendesinin liderlerinden Orka Holding, global marka sorumluluğu doğrultusunda öncü bir adım daha attı. Orka Holding, “sürdürülebilir” üretim yöntemleriyle ekosisteme saygılı koleksiyon hazırladı. Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu “Moda perakendesinde küresel başarı için sadece mağaza açmak yeterli değil. Dünyada yükselen değerlere ve ekosisteme uyum sağlamak, global bir marka olmanın en önemli şartı haline geldi. Sürdürülebilirlik ve doğal kaynakları korumak, müşterilerimize ve ekolojik dengeye olan duyarlılığımızın en önemli kanıtı. Bu anlayışla ürettiğimiz doğa dostu ürünleri, 2020-21 Sonbahar/Kış koleksiyonunda müşterilerimiz ile buluşturuyoruz” dedi.

Beş yıl içinde koleksiyonların tamamına yakınını sürdürülebilir üretim yöntemleri ile sosyal uygunluk çerçevesinde yapacaklarının altını çizen Orakçıoğlu “İletişim etkisi en yüksek endüstrilerden olan modada attığımız bu adımların, ülkemizin algısını olumlu yönde etkileyeceğine ve farklı sektörlere ilham vereceğine inanıyoruz. Müşterilerimizle birlikte gelecek nesillere ve doğaya olan sorumluluğumuzun farkındayız” dedi.

Orka Holding, aralarında İtalya, Almanya, Kanada, ABD ve Dubai’nin de olduğu 86 ülkeden yaklaşık 200 bayiyi ağırladığı 11. Yurtdışı Bayi Buluşması organizasyonunda bir basın toplantısı düzenledi. Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Orka Holding Yönetim Kurulu Eş Başkanı Halidun Orakçıoğlu ve Orka Holding Yönetim Kurulu Üyesi Osman Arar ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda markalara ilişkin son gelişmeler paylaşıldı.

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, dünya moda endüstrisinin  “sürdürülebilirlik” sınavından geçtiğine, bilinçli tüketimin yaygınlaşmasıyla artık ekosisteme saygılı, doğa  dostu ürünlerin tercih edildiğine dikkat çekti.

Beş yılda koleksiyonun yüzde 80’i doğa dostu olacak

Dünya moda perakendesinde sürdürülebilirlik kavramını konuşmamanın bile ayıp olarak karşılandığını ifade eden Orakçıoğlu, “Biz de bu alanda Ar-Ge çalışmalarımızı son dört yıldır titizlilikle yürütüyoruz. Sürdürülebilirliği bütünsel bir yaklaşımla ele alıyor, doğru tarımla üretilen pamuk, geri dönüşümlü ve doğa dostu elyaflar, enerji ve su tasarrufuna imkan sağlayan yeni makine ve proses tasarımlar gibi tüm adımlarımıza dikkat ediyoruz. Pet şişe gibi polyester kökenli atık ürünlerden üretilen geri dönüştürülebilir malzemeleri kullanarak temiz üretim yapıyoruz.

Bunun sonucunda 2020-2021 Sonbahar/Kış sezonu için çevre dostu ürünlerden oluşan bir koleksiyon hazırladık. Şu anda koleksiyonumuzun yüzde 20’ye yakını bu ürünlerden oluşuyor. 2025 yılına kadar koleksiyonumuzun yüzde 80’inin bu şekilde olmasını hedefliyoruz” dedi.

Dijital dönüşümle çalışan performansı artacak

Bu yıl hedefleri arasında dijital yapılanmayı güçlendirmek olduğunu da belirten Orakçıoğlu, “Yılsonuna kadar dijital dönüşüm tamamlanacak. Hem yurtiçi hem de yurtdışı operasyonlarımızı tek kanallı yönetim sistemiyle kurgulayacağız. Yapay zeka ve yeni yazılımlarla manuel işlerin dijitalleşmesi sayesinde çalışanlarımızın performansını daha da katma değerli hale getirmek mümkün olacak” dedi.

Akıllı gardrop sistemiyle zaman kaybına son

Bayilere sunulan koleksiyonda ilk kez “akıllı gardrop sistemi” sunduklarını da belirten Orakçıoğlu, şöyle konuştu: “Kıyafet seçimi konusunda zamanı olmayan, hızlı karar vermesi gereken müşterilerimize ofisten sosyal yaşama kadar bütün bir haftanın döngüsünü düzenleyebileceği bir koleksiyon hazırladık. Tekno ürünlerle konfora dayalı çözümlerimiz, müşterilerimizin bütün bir hafta boyunca ihtiyaç duyacağı çok amaçlı kullanıma hizmet ediyor. Termal, yıkanabilir, kırışmayan, kötü koku giderici gibi özelliklere sahip kıyafetler ve hafızalı taban ayakkabılar gibi akıllı ürünlerle gardrobu fonksiyonel hale getiriyoruz.”

Yurt dışında 40 yeni mağaza açacağız

Toplantıda geçen yılı değerlendiren ve 2020 yılı hedeflerini de paylaşan Orakçıoğlu, şunları söyledi: “2019 yılını tüm hedeflerimizi ve planlarımızı gerçekleştirmiş ve bugüne kadarki en yüksek EBİTDA değerine ulaşmış bir şekilde kapattık. Geçen yılki ciromuz 750 milyon TL oldu. 2020'de de geçen yıl yakaladığımız yüzde 18’lik büyüme oranının da üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Bu moral ve enerjiye sahibiz. Hedefimiz; şu anda 420 olan mağaza sayımızı tüm dünyada 480’e çıkartmak. Bu yıl yurt dışında açılması planlanmış ve anlaşmaları imzalanmış 40 mağazamız var. Bakü ve Bükreş’de iki flagship mağaza açılacak. İtalya ve İspanya’da 10 mağaza açılacak. İtalya’da yakında Roma’da mağaza açmaya hazırlanıyoruz. ABD’de de Washington, New York ve Santa Monica’da olmak üzere toplam 3 mağaza açacağız. Yurtiçinde de çeşitli lokasyon değişiklikleri yapıp, minimum 16 yeni mağaza açarak büyümeye devam edeceğiz.”

İspanya’da büyüme katlanacak

Orka Holding Yönetim Kurulu Üyesi Osman Arar ise global yolculuklarının bu yıl da ışık hızıyla devam edeceğini belirterek şu bilgileri paylaştı: “Bu yıl özellikle Avrupa’ya, orada da İtalya ve İspanya’ya yönelik büyüme planlarımız oldukça agresif. Yakında İspanya’da büyümemiz katlanacak. İtalya’da yüzde 50 büyüme hedefi planladık. Halen İtalya’da 31 satış noktasındayız. Yine bu yıl Malta, Dubai, Polonya, Tunus gibi yeni ülkelerin katılımıyla global büyümemize devam edeceğiz. Markalarımızla toplamda 86 ülkeye ulaşmış olacağız.”

Orka Holding Yönetim Kurulu Eş Başkanı Halidun Orakçıoğlu dünyada erkek giyim deyince akla ilk olarak İtalyan markaların geldiğini ancak İtalya’da üçüncü ya da dördüncü jenerasyonun heyecanını, enerjisini kaybettiğini belirterek “Bizde ise moral ve motivasyon var. Ekibimizle bu işi en iyi şekilde yapabilecek tecrübe ve birikime sahibiz. Bu çok büyük bir avantaj. Dünyada bizim segmentimizde çıkışta olan ve gelecekte dünyanın konuşacağı 3-5 markadan biri olarak gösteriliyoruz. Yıllar önce hayranlıkla izlediğimiz markalar, şu anda bizimle iş birliği arıyor” dedi. 

Halidun Orakçıoğlu, ayrıca gündemlerinde e-ticaret ve deneyim mağazacılığı olduğunu da belirterek “Ciromuzun yüzde 8’i halen e-ticaretten karşılanıyor. Bu yıl yüzde 11 oranına çıkmasını bekliyoruz. Bu yıl ayrıca dijitalleşmeyle birlikte yeni mağaza konseptlerimiz servis ve deneyim merkezine dönüşecek” dedi.

Giresun’da 10 milyon TL yatırımla ek fabrika açacak

Süleyman Orakçıoğlu, ayrıca bu yıl önceden kararlaştırılan yatırımları da hayata geçireceklerini belirterek “Mart ayında Giresun’daki üçüncü fabrikamızı açıyoruz. Giresun’da 2004 yılında faaliyet geçen fabrikamız halen 20 bin metrekare üretim alanına ve 950 çalışana sahip. Günde 4 bin gömlek, 1.100 takım elbise, 1.000 pantolon üretim söz konusu. Mart ayında 10 milyon TL yatırımla hayata geçireceğimiz ek yatırımla kapasite artışı yüzde 40 olacak. Mevcuda ek olarak en az 200 kişilik istihdam sağlayacağız. Bu yıl toplamda perakendede 150 ve yurt dışında 150 olmak üzere toplamda 500 ek istihdam yaratacağız. Gururla söyleyebiliriz ki; tesislerimizde yeni teknolojik yatırımlarla kaynak tasarrufu sağlıyor, daha az kimyasal kullanımı ve karbon salınımı ile ekosisteme saygılı temiz üretim gerçekleştiriyoruz” dedi. 

Euro 2020 koleksiyonunu tüm dünya konuşacak

Spora ve sporcuya desteklerinden de bahseden Süleyman Orakçıoğlu, halen A Milli Futbol Takımları başta olmak üzere Süper Lig’de Fenerbahçe, Trabzonspor, yurt dışında Azerbaycan, Makedonya ve Güney Afrika Kadın ve Erkek Milli Takımları, İspanya’da Deportivo Alaves Futbol Takımı, İtalya basketbol ligi Seri A’da Fortitudo takımı, ayrıca Basketbol Süper Lig’de mücadele eden Fenerbahçe Beko, Tofaş, Darüşşafaka ve Bursaspor’un da giyim sponsorluğunun sürdüğünü kaydetti. Orakçıoğlu ayrıca 12 Haziran’da Türkiye ve İtalya arasında oynanacak EURO 2020 Avrupa Şampiyonası’nın Roma Olimpiyat Stadı’ndaki açılış maçına milli takımın giyim sponsoru olarak en iyi şekilde hazırlandıklarını kaydetti: “A Milli Futbol Takımımız için tüm dünyanın konuşacağı bir koleksiyon hazırlıyoruz. Orada hem marka, hem ülke imajı, hem de takım olarak podyuma çıkacağız. Birkaç seçenek olmak üzere ekibimiz çok önemli çalışmalar yapıyor. Bu bizim için çok önemli” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.