Denizli Fashion Week'te bornozlu gelinlik

Denizli'de düzenlenen Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü'nde Denizli Fashion Week defilesi yapıldı. Bornozlu gelinlikler ziyaretçileri adeta büyüledi

07 Mart 2016 Pazartesi 02:53
Denizli Fashion Week'te bornozlu gelinlik






Denizli Fashion Week'te bornozlu gelinlik

Denizli'de Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği
(DETGİS) tarafından bu yıl 5. Düzenlenen Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü kapsamında gün boyu süren Denizli Fashion Week defilesi yapıldı. Türkiye'de ilk kez yapılan, 40 mankenin 13 tekstil firmasının havlu, bornoz, giyim ve plaj tasarımlarını sergilediği defiledi en büyük ilgiyi bornozdan yapılan gelinlik çekti.

Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü kapsamında düzenlenen Denizli Fashion Week defilesi Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı salonunda yapıldı. Defileye sanayici, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı. Türkiye'de ilk kez gün boyu süren ve 40 mankenin katıldığı defilede Denizli'de üretim yapan 13 firmanın 350'ye yakın kreasyonu tanıtılması yaklaşık 9 saat sürdü. Defilede firmaların yeni kreasyonu olan, havlu, bornoz, ev ve plaj giyimi gibi ürünleri mankenler tarafından sergilendi. Defilede en çok ilgiyi bornozdan yapılan gelinlik çekerken, transparan plaj giysileri de göz doldurdu. Denizli Fashion Week kapsamında yapılan defile, Avrupa'da yapılan moda haftalarını aratmadı.

DETGİS Başkanı İsa Dal, Türkiye'de ilk kez gün boyu süren defilenin Denizli'de yapıldığını belirterek, "Bu defileyi televizyonlardan izleyenler, Newyork'da olduğunu düşünebilir. Dünyanın çok sayıda ülkesine 200 milyon doların üzerinde ihracat yapan 13 firmanın ürünleri Denizli moda haftasında sergilendi. Tasarımcılara imkan verildiğinde havlu ve bornozla neler yapabilecekleri gördük. Havlu ve bornoz deyip geçmeyelim, bornozu sadece banyodan sonra değil, giyip sokakta dolaşabileceğimiz şekilde olacağını gelinlik ve damatlık olabileceğini de gördük. Tasarımlar büyük ilgi çekti. Tabi en büyük ilgiyi de bornozdan tasarlanan gelinlik çekti" dedi.
Son Güncelleme: 07.03.2016 02:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.