Dolar 6 lirayı gördü

Uluslararası piyasalardaki hareketlik Türkiye'de dolara yeni rekor kırdırdı. Bir aydır 5.5 liranın üzerinde seyreden Dolar kuru bugün 6 TL bandına oturdu. 

06 Mayıs 2019 Pazartesi 13:42
Dolar 6 lirayı gördü






Dolar 6 lirayı gördü

Uluslararası piyasalardaki hareketlik Türkiye'de dolara yeni rekor kırdırdı. Bir aydır 5.5 liranın üzerinde seyreden Dolar kuru bugün 6 TL bandına oturdu. 


Dolar, serbest piyasada ipini yeniden kırdı, 6 TL seviyesine kadar yükseldi. Sabah saatlerinde başlayan dolardaki yükselmenin önü alınamadı. YSK'nın İstanbul seçimleri ile ilgili kararını bugün açıklayacak olması, seçimlerin iptal yönündeki beklentilerin yükselmesi doların ateşini fitilledi.

Bu arada ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'den ithal edilen mallara ek vergi getireceğini açıklamasıyla artan 'ticaret savaşları' endişesi küresel piyasaları vurdu. Çin'de Şanghay Borsası'nda kayıplar yüzde 5'i aştı. Fransa ve Almanya borsalarında ise hemen açılışta yüzde 2 civarında düşüş yaşandı. Satış dalgasından Borsa İstanbul da nasibini aldı. BIST'teki düşüş 1.5'i buldu. Piyasalardaki korku seviyesini gösteren VIX endeksi ise yüzde 26.7 yükseldi..


ALMANYA VE FRANSA SERT DÜŞTÜ

İki en büyük ticaret partneri arasında yaşanan gerilim Avrupa Birliği ülkelerini de vurdu. Avrupa borsaları hemen açılışta yüzde 2 civarında düştü. Bu 2019 yılında Avrupa borsalarında açılışta yaşanan en sert düşüş oldu. Yaşanan bu gelişmelerden Borsa İstanbul da etkilendi. BIST 100 endeksinde kayıplar saat 10.15 itibarıyla yüzde 1.64'ü buldu. Bu arada piyasalarda korku ve kırılganlık derecesini ölçen VIX endeksi de bugün yüzde 26.7 yükseldi. Bu, küresel piyasalarda bozulan algının ve artan endişenin net bir göstergesi oldu. 

Anahtar Kelimeler:
Dolar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.