Dolar güçlendi, altında kayıp arttı

ABD verilerinin doları güçlendirmesinin ardından altındaki kayıplar devam ediyor.

07 Temmuz 2014 Pazartesi 09:55
Dolar güçlendi, altında kayıp arttı






Dolar güçlendi, altında kayıp arttı
Altın, ABD'deki borçlanma maliyetlerinde artış beklentisinin doları güçlendirmesinin ardından kayıplarını genişletti. Paladyum 2001'den bu yana en yüksek değere yaklaşırken, gümüş de düşüş görüldü.

Spot altının onsu yüzde 0.6 gerilemeyle 1.312,48 dolardan işlem gördü. Bloomberg jenerik fiyatlandırmaya göre altının onsu, Singapur'da 2:33'te 1.313,20 dolar seviyesindeydi. Kıymetli metal 1 Temmuz'da, 1.332,33 doları görerek 24 Mart'tan bu yana en yüksek değere ulaşmıştı. Altın geçen haftayı artışla kapatarak üst üste 5. haftalık kazancını da kaydetmiş oldu.

Altın geçen yıl Fed'in teşviği azaltacağının beklenmesi üzerine 12 yıllık yükselişini noktalamıştı. Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde dün ABD büyümesinin önümüzdeki aylarda artacağını belirtti. Lagarde bankanın küresel tahmininin ise gerileyeceğinin sinyallerini verdi. Bloomberg Spot Dolar Endeksi, doların euro karşısında 1 haftanın yükseğine çıkmasıyla 4 gün üst üste arttı.

Çin'deki Guangzhou'da bulunan GF Futures analisti Zhu Siquan ''ABD ekonomisinin toparlanma belirtileri göstermesi altını dolar karşısında baskı altına alıyor. Fiyatlar ise dünyanın geri kalanındaki belirsizlikler yüzünden fazla değişmiyor'' yorumlarında bulundu.

Bloomberg'in izlediği en tutarlı para birimi tahmincisi Landesbank Baden-Wuerttemberg Fed'in faizleri ilk çeyrekte artırabileceğini belirtti. Fed, aylık varlık alımlarını azalttığı 17-18 Haziran toplantılarının tutanaklarını 9 Temmuz'da yayınlayacak.

Ağustos vadeli altın kontratları 3 Temmuz'da New York Comex'te yüzde 0.5 gerilemeyle 1.313,50 dolardan işlem gördü. Piyasalar 4 Temmuz Bağımsızlık Günü sebebiyle kapalıydı.  Spot paladyumun onsu 4 Temmuz'da 864.88 dolardan işlem gördü. Paladyum aynı gün içinde 10. üst üste artışını göstererek Şubat 2001'den bu yana görülen en yüksek değer olan 867,15 dolara yükselmişti.

Spot gümüşün onsu yüzde 1.3 düşüşle 20,9055 dolar olurken, platinin onsu 1,499 dolardan 1,500 dolara çıktı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.