Dolar'ın yönü yeniden aşağıya döndü

Amerika Birleşik Devletleri'nde Türkiye'ye hak veren açıklamaların serbest piyasada doların yönü aşağıya döndü.

17 Temmuz 2019 Çarşamba 07:33
Dolar'ın yönü yeniden aşağıya döndü






Dolar'ın yönü yeniden aşağıya döndü



Türk ABD ilişkilerindeki S-400 krizinde yumuşama belirtileri piyasalarda olumlu algılandı. Dolar-TL kuru dün yapılan açıklamalarla birlikte sakin seyrini sürdürüyor. Fed Başkanı Powell'ın faiz indirimini güçlendiren açıklamaları ve Başkan Donald Trump'ın kabine toplantısında Türkiye'nin S-400 alımına ve olası yaptırımlar konusunda Türkiye'nin tezine hak veren sözlerinin yansımaları izlenecek. İçeride ise TCMB'nin 25 Temmuz'daki para politikası kurulu toplantısında yapacağı faiz indirimi bekleniyor. 17 Temmuz sabahı dolar/TL 5.71 seviyesinde aşağı yönlü güne başladı...


Dolar-TL piyasaların 3 günlük tatilinde gerçekleşen yoğun haber akışına ve Fitch'in not indirimine rağmen sakin bir seyir izledi. TL'nin değer kazanarak kapandığı günün akşamında ise haber akışı devam etti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türk bankalarının Ağustos 2018'de TL'deki değer kaybından bu yana döviz mevduat akışlarının desteğiyle döviz likidite zorluklarını aştığını ancak yatırımcı iştahının zayıflaması durumunda refinansman riskinin devam ettiğini belirtti.

S-400 tarafında ise Pentagon bir kez daha açıklamayı ertelerken vekaleten Savunma Bakanı olarak görev yapan Esper, "S-400 almak yanlış bir karardı. Türkiye bizi hayalkırıklığına uğrattı" dedi.

Başkan Donald Trump ise kabine toplantısında konuştu. Trump'ın G-20 zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede Türkiye'nin tezine hak verdiği görüşleri tekrarlaması dikkat çekti. 

17 Temmuz sabahı dolar/TL dünkü hafif düşüşünü sürdürerek 5.70 altını zorluyor ve 5.7107 seviyesinde.

Son Güncelleme: 17.07.2019 07:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.