Dolara Moody's şoku

Son 6 ayın en yüksek seviyesine yükselen dolar piyasaları şaşkına çevirdi.

06 Ağustos 2014 Çarşamba 06:36
Dolara Moody's şoku






Moody's öncesi artan gerilim dolar/TL kurunu son 4,5 ayın en yükseğine taşıdı.

Moody's in Türkiye not değerlendirmesine yönelik olumsuz beklenti dolara sabah şoku yaşattı. Artan jeopolitik riskler, iyi gelen ABD veriler ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin Moody's yönelik açıklamasından destek alan dolar sabah saatlerinde uçuşa geçti.

Dün günü 2.14'ün üzerinde kapatan dolar kuru yükselişini bugün de sürdürdü.Dolar, Türkiye'nin kredi notu veya görünümünün düşürüleceğine yönelik beklentiler nedeniyle güne 2.16 TL ile başladı ve 2.1665 TL'ye kadar yükseldi. Saat 09:22 itibariyle dolar 2.1591 TL seviyesinden işlem gördü.Dolar, 31 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Sepet kur ise 2.5266 ile Haziran ayı seviyesini gördü.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin dün, Moody's tarafından Cuma günü açıklanacak olan Türkiye değerlendirmesinde artı yönde değil eksi yönde bir beklentisi olduğuna yönelik açıklamalarının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ise  Twitter hesabından yaptığı yorumda, Türkiye'nin kredi notunu düşürmeye yönelik bir takım girişimlerin olduğuna dair söylentiler bulunduğunu ifade etmişti.

 Haber/İyigünler.net

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.