Dolar'da son durum nedir?

Dövizin son günler'deki düşüşü, borsa da süren olumlu havanın devam etmesi bekleniyor.

21 Ekim 2015 Çarşamba 09:39
Dolar'da son durum nedir?






Dolar'da son durum nedir?

Dövizin son günler'deki düşüşü, borsa da süren olumlu havanın devam etmesi bekleniyor.

Dolar, piyasa, borsa, son durum, ekonomi

Piyasalar merkez bankalarına odaklandı. Bugün yurtiçinde Merkez Bankası Para Politikası Kurulu kararı beklenirken yarın gözler Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yapacağı toplantıya çevrilecek. Amerikan Merkez Bankası'nın para politikası toplantısı ise gelecek hafta.

Uzmanlar merkez bankalarından ağırlıklı olarak flaş bir hamle beklemezken küresel piyasalarda Çin'den gelen büyüme verilerinin yarattığı dalgalanmanın etkileri devam ediyor. Dün yurt dışından pozitif ayrışan yurtiçi piyasada uzmanlar bugün de olumlu havanın sürmesini bekliyor. Bu sabah itibariyle pozitif seyri aşağı yönlü etkileyecek bir veri ya da etki bulunmuyor. Dün gerileyen Dolar/TL güne İstanbul serbest piyasada 2,9050 ve Euro/TL 3,3000 seviyesinden güne başladı. Önceki kapanışta Dolar satış fiyatı 2,9000 TL, Euro satış fiyatı ise 3,2900 TL olmuştu.

BORSA İSTANBUL'DA POZİTİF BEKLENTİLER

Dün 80.394,71 puan ile yaklaşık 3 ayın en yüksek seviyesini gören ve günü yüzde 0,95'lik artışla 80 bin 496 puandan tamamlayan BIST 100 Endeksi'nde uzmanlar pozitif yatay açılış bekliyordu. Borsa İstanbul 100 Endeksi (BIST 100) güne yüzde 0,13 düşüşle 80.395,81 puandan başladı.
Son Güncelleme: 21.10.2015 09:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.