Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne AYM'den onay çıktı

28 Eylül 2023 Perşembe 23:05
Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne AYM'den onay çıktı






Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne AYM'den onay çıktı

Mehmet Şimşek'in ekonomiyi rahatlatmak için bütçeyi vatandaşın sırtına dayayan politikalarına Anayasa Mahkemesi'nden onay çıktı. 

Milyonlarca araç sahibinin beklediği karar AYM'den çıktı. Kamuoyunda sert tepkilere neden olan Ek MTV için AYM'den karar çıktı. TBMM Genel Kurulu'nda haziran ayında kabul edilen torba yasa ile Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin azaltılması amacıyla bir defaya mahsus ek Motorlu Taşıtlar Vergisi uygulanması kararlaştırıldı. CHP, düzenlemenin iptali ve yürürlüğün durdurulması istemiyle AYM'ye başvurdu. AYM, 26 Temmuz'daki gündem toplantısında, başvurunun ilk incelemesini yaparak yürürlüğü durdurma talebinin esas inceleme aşamasında karara bağlanmasına hükmetti. AYM, düzenlemenin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yapılan başvurunun esastan görüşmesini bugün gerçekleştirdi. Toplantıda, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödenmesini öngören yasal düzenlemenin iptali istemi oy birliği ile reddedildi.

İLK TAKSİTTE YÜZDE 87 TAHSİLAT GERÇEKLEŞTİ

Ek MTV'de son ödemesi 5 Eylül olan ilk taksit döneminde yaklaşık 13,2 milyar lirayla hedeflenen tahsilatın yüzde 87’si gerçekleşti. Ek MTV'nin 2'nci taksitinin son ödeme tarihi 30 Kasım olarak belirlendi. Ek MTV'den 2'nci taksitte 30 milyar lira gelir elde edilmesi bekleniyor. Öte yandan ek MTV'nin ödenmemesi durumunda araç sahiplerinin aylık yüzde 1,4 oranında gecikme faizi ile karşılaşabileceği, belirli bir süreyle geciktirildiğinde de haciz uygulanabileceği belirtildi
 

Anahtar Kelimeler:
MTVAYMEk MTV
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.