El bagajı artık ücretli olacak

Geçen hafta dünyadaki ulaşım sorunlarına yaratıcı çözümler sunan haberler öne çıktı. Bu çözüm önerilerinin bazıları zeki ve yaratıcı iken, bazıları da yolcuların şikâyet ve alaylarına konu olacak türden

24 Kasım 2016 Perşembe 10:26
El bagajı artık ücretli olacak






 Amerikan United Airlines havayolu yolcuların el bagajını sınırlamak amacıyla başlattığı yeni uygulamayla, ucuz biletli yolcuların ücretsiz el bagajı hakkı, koltuk altına sığacak bir çantayla sınırlı olacak. Ücret ödemeden baş üstü dolapları kullanılamayacak. Önümüzdeki yıldan itibaren başlayacak bu uygulama bu yolcuların 'air miles' biriktirmesine de son verecek. Yolcular önceden koltuklarını seçemeyecek, uçuş günü kendileri için belirlenen yerlere oturacak.
Bu girişimler sadece United Airlines'a özgü değil. Havayolu şirketleri yakıt giderlerinden tasarruf etmek için kargo yükünü azaltmak istiyor. Öyle ki Samoa Havayolları kilolu yolcular için 'şişmanlık vergisi' uygulamaya başladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.